Asztalitenisz: az ázsiaiakkal szemben nem volt esély

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.01.17. 20:44
null
Peches sorsolást kapott az Ecseki Nándor, Madarász Dóra párosunk, amely nem tudott meccset nyerni a dohai verseny főtábláján (Fotó: WTT)
A WTT-sorozat Dohában zajló contender tornáján még versenyben lévő Póta Georgina, Madarász Dóra, valamint az Ecseki, Madarász vegyes páros is vereséget szenvedett, mindannyian ázsiai ellenféltől kaptak ki.

Ázsiai vetélytárssal szemben az esetek többségében nincs sok esély, még akkor sem, ha ha nem kínai áll a túloldalon, hiszen az európaiak számára – különösen a hölgyeknél – a japánok, a dél-koreaiak vagy éppen a tajvaniak hasonlóan veszélyesek. Ennek tudatában nehéz nap várt a mieinkre Dohában, a WTT-sorozat contender versenyén, ugyanis egyesben Póta Georginának (világranglista-87.) és Madarász Dórának (84.), valamint az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosnak is távol-keleti ellenfél jutott. A mérleg sajnos a papírformának megfelelően alakult, azaz a mieink 9:1-es összesített játszmaaránnyal mindhárom mérkőzést elvesztették. Az egyetlen megnyert szett Póta nevéhez fűződik, a dél-koreai Dzsu Cseon Hujtól (16.) elvett etap bravúrnak számít, Madarásznak viszont ugyanez nem sikerült a tajvani Csen Szu-jü (49.) ellen, miként az olimpiai kvótáért küzdő vegyes párosunknak sem a dél-koreai Cso Tae Szeong, Dzsu Cseon Huj kettőssel szemben.

A mieink ezzel elbúcsúztak Dohától, folytatás a WTT-sorozat keretein belül január 23-tól Goában, az indiai star contender versenyen, ahol Majoros Bence, Ecseki Nándor és Madarász Dóra áll asztalhoz.

ASZTALITENISZ WTT-SOROZAT, CONTENDER, DOHA
Nők. Egyes. A 16 közé jutásért
Dzsu Cseon Huj (dél-koreai)–Póta Georgina 3:1 (5, 8, –8, 8)
Csen Szu-jü (tajvani)–Madarász Dóra 3:0 (10, 5, 5)

Vegyes páros. Nyolcaddöntő:
Cso Tae Szeong, Dzsu Cseon Huj (dél-koreai)–Ecseki Nándor, Madarász Dóra 3:0 (7, 2, 7)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik