Vívás: hét női kardozónk folytathatja az orléans-i GP-n

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2023.12.08. 17:40
null
Battai Sugár Katinka 6 győzelemmel zárta a csoportot (Fotó: Török Attila)
Kilenc magyar lépett pástra pénteken a női kardozók orléans-i Grand Prix-viadalának selejtezőben, heten szombaton a 64 között folytathatják.

 

Remek napot zártak női kardozóink az orléans-i Grand Prix-verseny pénteki selejtezőjében, bár az is igaz, hogy igazán nagyot majd szombaton, a 64 között lehet dobni.

Ettől még a részsikert elkönyvelhetjük, nevezetesen azt, hogy a pástra lépő kilenc magyarból hét állva maradt a nap végére.

Kétszeres világbajnokaink, Szűcs Luca, Battai Sugár Katinka, Pusztai Liza egyaránt hibátlanul zárta a csoportkört, így mindhárman egyből főtáblára jutottak.

Pótz-Nagy Fanni búcsúzott a csoportasszók után, a többiekre pedig egy vagy két tizenötös asszó várt – itt Beviz Dorottya esett ki a második körben, Katona Renáta és Keszei Kira, valamint a két fiatal, Spiesz Anna és Domonkos Emese viszont nagyszerűen vívott, így mind a négyen fegyvert foghatnak szombaton a 64 között – ezen a napon rendezik a férfiak egyéni versenyét is, ott a főtáblán Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád és Rabb Krisztián lép pástra.

GRAND PRIX-VERSENY, ORLÉANS
Kard. Nők. Egyéni. A csoportmérkőzéseken: Battai Sugár Katinka 6 győzelem/0 vereség, Pusztai Liza 6/0, Szűcs Luca 6/0, Keszei Kira 5/1, Domonkos Emese 5/1, Spiesz Anna 4/2, Katona Renáta 3/3, Beviz Dorottya 3/3, Pótz-Nagy Fanni 1/5. A 96 közé jutásért: Spiesz–Kozlowska (lengyel) 15:9, Katona–Toledo (mexikói) 15:9, Beviz–Graudins (német) 15:13. A 64 közé jutásért: Spiesz–Matei (román) 15:5, Keszei–Arpiono (olasz) 15:13, Domonkos–Kanetaka (japán) 15:9, Katona–Leung (hongkongi) 15:9, Jun Szo Jeon (dél-koreiai)–Beviz 15:7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik