Sportlövészet: Péni és Dénes voltak a legjobb puskások

Vágólapra másolva!
2023.12.17. 18:55
null
Péni István volt a legjobb a férfi puskások között (Fotó: Árvai Károly, archív)
Férfi puskában Péni István, női puskában pedig Dénes Eszter egyaránt megnyerte a szombati és a vasárnapi versenyt is a Domaszéken rendezett légfegyveres Doma-kupát, amely az első és a második válogatóverseny volt a győri olimpiai kvalifikációs 10 méteres Európa-bajnokságra.

 

A válogató első napján minden számban a hazai ranglista első tíz-tíz helyezettje vehetett részt, a második napon nyílt volt a viadal. A magyar szövetség tájékoztatása szerint szombaton csak alapversenyt rendeztek, másnap pedig az alapversenyt a juniorok és felnőttek számára összevont finálé követte puskában és pisztolyban is.

A férfi puskások között Péni szombaton 631 körrel lett első, vasárnap pedig 629.7 körrel végzett az alap élén, majd a döntőben kiemelkedő, 253.8 körös eredményt produkált. Az olimpiai kvótás, négyszeres Európa Játékok-aranyérmes Pekler Zalán ezúttal nem volt csúcsformában, mindkét napon a harmadik legjobb alaperedményt lőtte, a vasárnapi döntőt pedig a hatodik helyen zárta.

A nőknél Dénes Eszter szombaton parádézott és 634.7 körrel végzett az élen, másnap pedig 630.4 körrel lett első az alapversenyben és a döntőben a legjobb volt, 252 körrel.

Pisztolyban a világbajnoki negyedik és párizsi kvótás Fábián Sára Ráhel visszafogottabb szombati (558 kör) teljesítménye után a vasárnapi alapot nagyszerű, 582 körös teljesítménnyel zárta nagy fölénnyel az élen, igaz, a döntőben már nem volt ennyire pontos és az ötödik lett. A legkiegyensúlyozottabb a két nap során Major Veronika volt az alapversenyben, az első napon 570 körrel első, a másodikon 578 körrel a második lett, a döntőt pedig a harmadik pozícióban zárta. A vasárnapi fináléban Sike Renáta volt a legjobb 237.2 körrel.

Férfi légpisztolyban elmaradtak a kimagasló eredmények, Tátrai-Fejes Miklós vasárnap az alapban 565 körrel, a döntőben pedig 236.6 körrel nyert.

A harmadik és negyedik Eb-válogatót január első hétvégéjén rendezik, a győri kontinensviadal pedig február 27-én kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik