Asztalitenisz Ek: a Budaörsi SC cseh ellenféllel meccsel az elődöntőbe jutásért

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.12.22. 16:32
null
Madarász Dórára és társaira az Európa-kupa negyeddöntőjében nehéz feladat vár (Fotó: Facebook/Budaörs SC Asztalitenisz)
Elkészült a második számú nemzetközi klubsorozat, az Európa-kupa negyeddöntőjének párosítása, ez alapján a magyar bajnok Budaörsi SC a cseh HB Ostrov csapatával küzd meg az elődöntőbe jutásért.

Az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) elkészítette a kontinentális kupasorozatok negyeddöntőjének sorsolását. Magyar részről a Bajnokok Ligája csoportkörében harmadik helyen végző, s ezzel a második számú sorozat, az Európa-kupa legjobb nyolc csapata közé kerülő SH-ITB Budaörsi SC női együttese várta a párosítást – a magyar bajnok ellenfele a HB Ostrov lesz.

A cseh együttest az idény elején a 18. helyen emelték ki – ugyanezen a listán a budaörsiek a 10. helyre kerültek –, legjobbjuk a stabilan Top 100-as szlovák légiós, Tatiana Kukulková (68.), mellette többnyire Zdena Blasková (218.) és Linda Zaderová (382.) kap lehetőséget, míg az Európa-kupa legutóbbi kiírásában a döntőig menetelő magyar csapatszakvezetője, Bachman Pétera Madarász Dóra (84.), Póta Georgina (87.), Dari Helga (267.), Molnár Kendra (620.), Fazekas Mária (–) ötösből válogathat.

Az elődöntőbe jutás két mérkőzésen dől el, ezeket január 30. és február 4. között rendezik meg, a párharc győztese az elődöntőben a portugál Clube Tenis de Mesa de Mirandela és TT Joué le Tours összecsapás továbbjutójával találkozik.

 

EURÓPA-KUPA, NŐK, NEGYEDDÖNTŐ
A párosítás:
SH-ITB Budaörsi SC (10. kiemelt)–HB Ostrov (cseh, 18.)
Clube Tenis de Mesa de Mirandela (portugál, 21.)–TT Joué le Tours (francia, 16.)
UCAM Cartagena (spanyol, 4.)–Museo de la Almendra Francisco Morales (spanyol, 24.)
CSM Constanta (román, 29.)–ALCL TT Grand-Quevilly (francia, 11.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik