Torna: Székely Zója és Závory Szilárd lett a bajnok

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2023.11.04. 19:49
null
Székely Zója (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A mesterfokú bajnokság egyéni összetett aranyérmeit az FTC és a KSI SE gyűjtötte be szombaton.

 

Olimpiai kvótásunk, Czifra Bettina Lili ugyan ahogyan ígérte, elindult mind a négy szeren a győri mesterfokú bajnokságon, ám az ugrása érvénytelen volt szombaton, így az egyéni összetett viadal végső sorrendjébe nem tudott beleszólni Trenka János tanítványa.

A címvédő Mayer Gréta ugyan bemutatta mind a négy gyakorlatát, ám azok a korábbiakhoz képest gyengébb anyagerősségűek voltak, mert a dunaújvárosiak tornásza az októberi antwerpeni világbajnokság óta vádlifájdalmakkal küzd.

Mindez persze semmit sem von le Székely Zója végső sikerének az értékéből: az FTC sportolója nehéz heteken van túl, mint ismert, még petíció is indult az interneten azért, hogy ő kapja meg a párizsi kvótát (azt Bácskay Csenge szerezte meg Belgiumban), ennek ellenére szépen tornázott Győrben, így az ő nyakába került az aranyérem.

„Boldog vagyok, hogy egy ilyen hosszú és megterhelő évet, mint amilyen a 2023-as volt, ilyen jól tudtam zárni. Nem volt könnyű felkészülnöm az év utolsó hazai versenyére, de örömmel tapasztaltam, hogy mégiscsak sikerült” – mondta Székely Zója.

A férfiak mezőnyéből hiányzott Balázs Krisztián, aki kisebb sérüléssel küzd, de a címvédő Mészáros Krisztofer is mindössze egy szeren, lólengésben indult – ott egyébként 13.850 ponttal az első helyen jutott be a vasárnapi szerenkénti döntőbe.

Az egyéni összetett viadalt Závory Szilárd nyerte.

„Ezt a versenyt még juniorként nyertem, jövőre már csak a felnőttek között indulhatok, de örülök, hogy így búcsúztam a korosztálytól. Elégedett vagyok mind a hat szombati gyakorlatommal” – nyilatkozta Závory.

MESTERFOKÚ TORNABAJNOKSÁG, GYŐR
Egyéni összetett. Férfiak. Mesterfokú bajnok: Závory Szilárd (KSI SE) 78.450,
2. Juhász Balázs (BHSE) 76.900, 3. Kovács Márton (FTC-Telekom) 75.650. Nők. Mb: Székely Zója (FTC) 50.100, 2. Makai Lilla (DKSE) 45.100, 3. Hürkecz Mira (KSI SE) 44.700

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik