Szörf: Bakró Zoltán vágya, hogy képviselhesse Magyarországot a vb-n

LUTER MÁRKLUTER MÁRK
Vágólapra másolva!
2023.11.10. 17:10
null
A zászlóval Bakró Zoltán
Címkék
A magyar hullámlovaglásban is lehet potenciál, ez mutatkozott meg a II. Hungarian Surf Festen. A portugáliai versenyről és a szakág jelenlegi helyzetéről Bakró Zoltán, az esemény főszervezője, egyben győztese nyilatkozott.

Magyar hullámlovasok lepték el az Atlanti-óceán partján található portugáliai települést, Costa da Caparicát, ahol a II. Hungarian Surf Fest (HSF) elnevezésű viadalon – amelyre a Magyar Szörfszövetség (nem összekeverendő a Magyar Hullámlovas-szövetséggel) hivatalos versenyrendszerében került sor – mintegy 300 magyar vett részt, köztük a korábbi olimpikon Cholnoky Sára is. A magyar vonatkozású esemény Bakró Zoltán nevéhez köthető, aki elmondta, hogy hét éve feleségével nyitott egy vendégházat és egy iskolát az alig több mint 10 ezer lakosú helységben, ahol egész esztendőben vendégül látják a sportág szerelmeseit.

A II. Hungarian Surf Fest shortboard kategóriájának győztese hozzátette:

„Egyre növekvő magyar hullámszörfös közösség van kialakulóban, így jött az ötlet, hogy egy fesztivál keretein belül rajthoz állítsuk a sportág hazai szerelmeseit. Azon dolgozunk, hogy a Magyar Hullámlovas-szövetség vegye figyelembe a HSF eredményét, és állítson össze egy válogatottat, amellyel kiutazhat a sportág világbajnokságára, ahol az elmúlt két alkalommal nem indultunk.”

Bakró abban reménykedik, hogy a 2028-as Los Angeles-i vagy a 2032-es brisbane-i olimpián már magyar hullámszörfösnek is szurkolhatunk. További vágya, hogy képviselhesse Magyarországot a sportág világbajnokságán.

Először a 2021-es tokiói olimpia programján szerepelt a hullámszörf, a jövő évi párizsi olimpián Tahitin rendezik meg a sportág küzdelmeit, amelyekre 2024 februárjában a Puerto Ricó-i ISA World Surfing Gamesen lehet kvalifikálni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik