Asztalitenisz: sikeres kvalifikáció után kínai játékos búcsúztatta Lakatos Tamást

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.11.23. 15:44
null
A főtáblára jutó <strong>Lakatos Tamás</strong> az első fordulóban már csak szorossá tudta tenni a meccset, ám ez a továbbjutáshoz kevés volt (Fotó: WTT)
A Portugáliában zajló WTT-versenyen résztvevő egyetlen magyar, Lakatos Tamás a selejtezőből gond nélkül jutott tovább a főtáblára, ott azonban az első fordulóban már csak megszorítani tudta kínai ellenfelét, s végül három játszmában vereséget szenvedett.

 

A WTT-sorozat aktuális versenyének a portugáliai Vila Nova de Gaia ad otthont, a feeder besoroású tornán ezúttal egyetlen magyar, Lakatos Tamás (világranglista-348.) szerepelt. A 28 éves asztaliteniszezőnek a selejtezőből kellett indulnia, s gond nélkül vette is az akadályokat: először a francia Jules Cavaille (692.), majd a szlovén Peter Hribar (290.) ellen nyert játszmavesztés nélkül, a harmadik körben pedig az olasz Jordy Piccolint (260.) győzte le 3:1-re.

A sikeres kvalifikáció után a főtábla sorsolásánál Lakatosnak nem volt szerencséje, ugyanis mindjárt az első fordulóban kínai ellenfelet kapott, s ugyan Niu Kuan-kaj (163.) nem tartozik hazája topkategóriás játékosai közé, a 21 éves ázsiai így is nehéz vetélytársnak ígérkezett. A mérkőzés végül három játszmában ért véget, ám korántsem volt sima, Lakatos mindhárom szettben megszorongatta a kínait, a továbbjutáshoz azonban ez most kevés volt. Mivel a magyar játékos csak ebben a számban indult, így számunkra véget is ért a portugáliai verseny.

WTT-SOROZAT, FEEDER, VILA NOVA DE GAIA
Férfiak. Egyes. Selejtező. 1. forduló:

Lakatos Tamás–Cavaille (francia) 3:0 (6, 7, 6)
2. forduló:
Lakatos–Hribar (szlovén) 3:0 (8, 9, 6)
3. forduló:
Lakatos–Piccolin (olasz) 3:1 (–7, 11, 11, 5)
Főtábla. A 32 közé jutásért:
Niu Kuan-kaj (kínai)–Lakatos 3:0 (8, 11, 10)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik