Asztalitenisz: a negyeddöntő volt a végállomás az Ecseki, Majoros párosnak

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.10.12. 15:15
null
Az Ecseki Nándor, Majoros Bence kettősnek sikerült két játszmát is nyernie esélyesebb német ellenfelével szemben (Fotó: WTT)
Csak megszorítani tudta a vb-bronzérmes német Patrick Franziska, Dimitrij Ovtcharov párost az Ecseki Nándor, Majoros Bence duó a Maszkatban zajló WTT-verseny negyeddöntőjében.

 

Már csak az Ecseki Nándor, Majoros Bence párosunk volt versenyben csütörtökön a WTT-sorozat maszkati állomásán, miután a szerdai negyeddöntőben három játszmában legyőzte az ománi Al-Balusi, Alraisi kettőst. A szerencsésnek mondható sorsolásnak meglett a „böjtje”, ugyanis a mieink a következő körben a második helyen kiemelt, s nem mellesleg a tavaszi durbani világbajnokságon bronzérmet szerző Patrick Franziska, Dimitrij Ovtcharov duóval találkoztak.

A német kettős a párharc egyértelmű esélyesének számított, ehhez képest Ecsekiék már az első játszmában is tartották a lépést, majd 0:2 után ki is egyenlítettek, ám a végén mégiscsak beigazolódott a papírforma: a tízszeres Európa-bajnok, egyesben olimpiai bronzérmes Ovtcharov vezérelte duó győzött öt játszmában, s ezzel bejutott az ománi torna elődöntőjébe.

A mieink számára hétfőtől Antalyában folytatódik a menetelés, a törökországi, ugyancsak contender besorolású versenyen az Ománban szereplő trió, azaz Majoros Bence, Ecseki Nándor és Madarász Dóra áll asztalhoz.

WTT-SOROZAT, CONTENDER, MASZKAT
Férfiak. Páros. Negyeddöntő

Franziska, Ovtcharov (német)–Ecseki Nándor, Majoros Bence 3:2 (9, 5, –7, –7, 8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik