Lovassport: Frankie Dettori meghódította a Kincsem Parkot is

Vágólapra másolva!
2023.09.03. 11:16
null
Frankie Dettori nyerte a Kincsem Díjat (Fotó: honvedelem.hu)
Nagyszerű hangulatot, kiváló versenyeket és egy igazi legenda győzelmét hozta a nemzetközi ló- és agárverseny második, szombati napja a Kincsem Parkban, ahol ezúttal galoppversenyeket rendeztek.

Visszavonulása előtt először és utoljára volt látható az olasz Frankie – hivatalos nevén Lanfranco – Dettori, minden idők egyik legjobb zsokéja, akinek hat lovaglása volt, és ezek közül megnyerte a nap legrangosabb futamát, a Kincsem Díjat. Részben az ő tiszteletére a legjobb versenyek mellé az olasz konyhaművészet ízeit varázsolták a helyszínre a Food Truck kocsik, továbbá megrendezték a II. Piaggio pizzakészítő bajnokságot is.

A 22 millió forint összdíjazású Kincsem Díjban bombaerős mezőny gyűlt össze, mert a hazai klasszisok mellett angol, szlovák és cseh tréningből érkező lovak is starthoz álltak. Az 52 éves Dettori az ír Splendent lovat vezette diadalra a 2400 méteres futamban Agreement és a másik nagy esélyes Tides Of War előtt.

Dettorinak nem ez volt az egyetlen elsősége, ugyanis két futammal korábban a szintén favoritok közé sorolt Silent Filmmel diadalmaskodott a 8 milliós díjazású, 1600 méteres Imperiál-díjban, melyben a Gönczi Rebeka által lovagolt nagy rivális Scepticet előzte meg.

Az ugyancsak 8 milliós Overdose-díjért kiírt 1000 méteres sprintfutamban Stanislav Georgiev örülhetett Vain Hope nyergében, a Dettori által lovagolt Carlos Ray harmadikként haladt át a célvonalon. A magyar háromévesek nagydíjában a várakozásoknak megfelelően Mesetár győzött ifj. Kozma Istvánnal.

A háromnapos eseményen pénteken agaraké volt a főszerep, vasárnap pedig az ügetőké lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik