Universiade: további két érmet szereztek a magyar versenyzők

Vágólapra másolva!
2023.08.02. 22:23
null
Szabó-Feltóthy Eszter bronzéremmel gazdagodott Csengtuban (Fotó: Dömötör Csaba)
A férfi kardozók között Horváth Gergő ezüstérmet, míg úszásban Szabó-Feltóthy Eszter bronzérmet nyert a kínai Csengtuban zajló Egyetemi Világjátékok szerdai versenynapján.

A multisportesemény eredményközlő oldala szerint a Testnevelési Főiskola 21 éves kardozója a főtáblán ausztrál, francia, kazah, német és egy újabb francia versenyzőt felülmúlva jutott a fináléba, ahol 15:12-re kikapott a dél-koreai Szangvon Parktól.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) sajtóközleménye szerint a női 200 méter hát döntőjében Szabó-Feltóthy 2:10.77 perces időeredménnyel harmadikként csapott célba kínai és portugál riválisa mögött.

Az ötödik napon befejeződött a sportlövők szereplése, melynek összesített éremversenyében a magyar egyetemisták ötödik helyen végeztek Fábián Sára 10 méter légpisztolyban és 25 méter pisztolyban, valamint a Dénes Eszter, Bajos Gitta, Lovász Dorina összeállítású 10 méteres légpuska csapat által szerzett három ezüstéremmel.

A férfi vízilabda-válogatott a szingapúriak, a japánok és a németek legyőzése után szerdán a görögökkel játszott 13–13-as döntetlent, amely csoportelsőséget ért. A pénteki negyeddöntőben a házigazda kínai válogatott lesz az ellenfele.

A magyar küldöttség három arany-, négy ezüst- és két bronzérmet szerzett eddig Csengtuban, ahol 18 sportágban 119 ország közel 10 ezer résztvevője szerepel. A pénteken kezdődött és jövő keddig tartó Egyetemi Világjátékokon – korábbi nevén Universiadén – 12 sportágban 113 sportoló képviseli a magyar színeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik