MSÚSZ: együttműködés a médiahatóság és a sportújságírók szervezete között

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2023.08.25. 10:51
null
Szöllősi György, az MSÚSZ és Koltay András, az NMHH elnöke
Együttműködési keretmegállapodást kötött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ). A két szervezet közös programok és projektek előkészítésén dolgozik – idézi az MTI a médiahatóság pénteki közleményét.

Azt írták, az itthon és világszerte több mint 700 tagot számláló Magyar Sportújságírók Szövetsége 1909-es megalakulása óta kiemelt feladatának tekinti a magyar sportújságírás erkölcsi tisztaságának megőrzését, hagyományainak ápolását, a sportújságírók képviseletét és segítését, valamint a magyar sportújságírás szakmailag elérhető legmagasabb színvonalának elérését.

A közlemény szerint Szöllősi György, a szövetség elnöke, lapunk főszerkesztője a megállapodás kapcsán elmondta: „A magyar sportújságíró-család köszönettel és nagy reményekkel tapasztalja, hogy a médiahatóság keresi a kapcsolat és az együttműködés lehetőségét a szakmai, érdekképviseleti szervezetekkel. Szövetségünk az elmúlt években igyekezett bizonyítani, hogy lehetséges érdemi támogatást és szakmai közösséget kínálni a kollégák széles körének az olyan programjainkkal, mint a sportkönyvkiadást megújító Nagy Béla-program, a külföldi tudósításokat támogató Csillag Imre Ösztöndíjprogram, az Év Sportolója Gála, a többnapos Sportújságíró-kongresszusok, a kiváló teljesítményeket elismerő nívódíjaink és szakmai kitüntetéseink megújított rendszere, a legjobb munkák nemzetközi menedzselése vagy a rászoruló kollégáknak segítő Szombathy István Ösztöndíjprogram. Ezekben a törekvésekben jelent megerősítést és fontos támogatást számunkra a médiahatóság partnersége, amelynek révén azonban új lehetőségek is nyílnak a magyar sportújságírók – a megújult magyar sport sikereihez méltó – hazai és nemzetközi munkájának segítésében”.

Koltay András, az NMHH elnöke a megállapodásról úgy nyilatkozott: „Hatóságunk fontosnak tartja, hogy jó kapcsolatot ápoljon a hírközlés és a média területén működő szakmai szervezetekkel is. A közelmúltban számos megállapodást kötöttünk, amelyek célja, hogy e szervezetek munkáját támogassuk, és a hatóságunkkal közös munka lehetőségét is megnyissuk számukra. A sport és vele összhangban a sportújságírás stratégiai jelentősége Magyarországon evidencia, ezért nagyon örülünk annak, hogy a több mint százéves múltra visszatekintő szakmai szervezet is az NMHH partnerévé vált”.

A megállapodás értelmében a két szervezet a szakemberek képzésében, tudományos-oktatási programok megvalósításában, a médiatudatosság népszerűsítésében, kutatások és tanulmányok elkészítésében, a korszerű infokommunikációs módszerek és eszközök használatának elterjesztésében közös programokat és projekteket készít elő és indít el – zárul a közlemény.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik