Vívás: Gyermeki lelkesedéssel várom a vb-t, ahogy 17 évesen is – Szilágyi Áron

Vágólapra másolva!
2023.07.19. 15:17
Pengecsattogástól volt hangos szerda délelőtt a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, hiszen a milánói, olimpiai kvalifikációs világbajnokságra készülő vívóválogatott tartott sajtónyilvános edzést. A tréningen ráadásul tiszteletét tette Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár is. Az NSO Tv is ott járt, beszélgettünk is háromszoros olimpiai bajnok kardozónkkal, Szilágyi Áronnal, a térdrögzítővel induló kardozóval, Márton Annával és a párbajtőrben olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergellyel.

Szilágyi Árontól azt kérdeztük: olimpiai kvalifikációs vb lévén, ilyenkor a csapatversenyen van-e a fókusz.

„Minden versenyen koncentrálunk külön-külön a csapatra és az egyénire is, hiszen egyéni sportágról beszélünk, nem lehet azt mondani, hogy csak a csapat a fontos, de természetesen a kvalifikációt tekintve a csapat lesz a meghatározó. Egyéniben címvédőként utazom ki, tehát ez extra motivációt is jelent számomra. Nagyon lelkes vagyok, nagy az étvágy, tele vagyok motivációval, természetesen a csapattal is. Már csak azért is, mert az Európai Játékok nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Én azt szerencsésnek tartom, hogy ott tart a csapatunk, hogy egy negyedik helynek már nem tudunk örülni, és azt mondjuk, hogy az egy kudarc, amit ki kell javítani. Azon dolgozunk, hogy kijavítsuk már itt a világbajnokságon.”

Márton Anna az Európai Játékokat kihagyta makacs térdsérülése miatt, Milánóban pedig térdrögzítővel fog pástra lépni.

„Most már jól vagyok, elmondhatom. Az elmúlt két hónap kemény volt nagy hullámvölgyekkel, sok bizonytalansággal, amik egy kicsit megviseltek, úgyhogy leginkább lelkileg vagyok kimerülve. Ezt az utolsó egy hetet azzal is fogom tölteni, hogy pozitív energiákkal töltődjek, legfőképpen a kisfiam által. Hál' istennek a térdem nagyon jól van, fantasztikusan működik a rögzítő, tökéletesen tudok benne mozogni. Igazából nem is érzem, hogy rajtam van, csak azt, hogy tudok vívni, és mindent meg tudok csinálni a páston, amit akarok.”

A párbajtőrözők az olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergellyel a soraikban friss Európa-bajnokként utaznak Olaszországba.

„Világbajnoki aranyérmünk tíz éve volt Budapesten, ezt tök jó lenne egy jubileummal megünnepelni, szintén arannyal vagy egy éremmel. Ha már érem, akkor nagyon jól érezzük magunkat, de mivel az Európa-bajnokságot sikerült megnyerni, és nyertünk egy világkupát is a szezonban, egyet pedig a tavalyiban, azt gondolom, joggal pályázhatunk az aranyéremre is.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik