Sportlövészet: Péni országos csúccsal nyert Budapesten

Vágólapra másolva!
2023.07.28. 19:15
null
Péni István országos csúccsal nyert Budapesten (Fotó: Tumbász Hédi)
Péni István Európa-bajnok sportlövő országos csúccsal, 468,5 körrel győzött a férfiak 50 méter puska három testhelyzetű versenyszámában a II. Masped Shooting Cup nemzetközi verseny pénteki napján a Fehér úti Nemzeti Lőtéren.

 

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Péni saját, 466.9 körös rekordját adta át a múltnak. A dobogó második fokára a svéd Marcus Madsen állhatott fel 463.9 körrel, harmadikként pedig az alapversenyben – 591 körrel – legjobban teljesítő szlovák Patrik Jany végzett.

„A döntőben 10.4 körös átlag felett teljesítettem, ami fantasztikus. Az alapban 586 körrel szintén jó ritmusban lőttem, de ma az erős, forgó szelet nem tudtam kiiktatni. A baki világbajnokság főpróbájának jó volt ez a verseny” – mondta Péni István.

Az Európai Játékok legeredményesebb magyar sportlövője, a pénteken az alapversenyben 590 körrel második Pekler Zalán 417.1 körrel hatodik helyen zárt.

A nőknél ugyanebben a számban Mészáros Eszter az 577-es alapprodukció után 454.6 körrel ezüstérmet nyert a finn Marianne Palo mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik