EJ, teqball: vasárnap játsszák az elődöntőt és a döntőt férfi párosban

Vágólapra másolva!
2023.07.01. 23:26
null
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
A pálya nedvesedése miatt félbeszakították és vasárnapra halasztották a férfi páros magyar érdekeltségű elődöntőjét és későbbi helyosztóit a krakkói Európa Játékok teqballversenyén.

 

A szombat éjszakába nyúló program már a negyeddöntők során megcsúszott, miután a lengyel–francia mérkőzés harmadik szettjében az egyik világítótest füstölni kezdett. Ekkor közel negyedórát állt a játék.

Az elődöntők így 22 óra után indultak. Bányik Csaba és Katz Balázs a centerpályán, tömött lelátók előtt kezdte meg meccsét a hazai duó ellen. Az első játszmát 12–6-ra megnyerték, a második elején pedig a rivális 2–1-re vezetett, amikor a magyar duó tagjai jelezték, hogy roppant csúszós a talaj.

Ekkor önkéntesek rongyokkal, papírtörlőkkel igyekeztek felszárítani a felületet, de a folyamatos páralecsapódás miatt újra nedvesedett a játéktér. Ezt követően hosszú szünet és tanakodás vette kezdetét és végül az a döntés született, hogy vasárnapra teszik át a programot.

Müller Béla, a nemzetközi sportági szövetség sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, hogy a pontos menetrendet később alakítják ki.

Bányik Csaba az MTI-nek annyit jegyzett meg, hogy ilyen korábban még nem fordult elő teqball-versenyen, de úgy gondolja, hogy a kialakult állásról folytatódik majd a mérkőzés.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik