EJ, vívás: negyeddöntős a női párbajtőr- és a férfi tőrcsapat

Vágólapra másolva!
2023.06.29. 12:31
null
Kun Anna (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)
Bejutott a negyeddöntőbe a magyar női párbajtőrcsapat és a férfi tőrcsapat csütörtökön Krakkóban az Európai Játékokon.

Az egyéniben bronzérmes Kun Anna, valamint Muhari Eszter, Wimmer Dorina és Büki Lili alkotta párbajtőrcsapat sokáig hátrányban volt nyolcaddöntős mérkőzésén, a spanyolok őrizték két-három tusos előnyüket, de az utolsó körben Wimmer 21:24-ről 5:2-vel egyenlített, majd Muhari 4:1-re megverte Sofia Cisnerost, Kun pedig a háromtalálatnyi előnyt taktikus vívással, 8:8-as asszóval megőrizte. A következő ellenfél a lengyel válogatott lesz.

A Dósa Dániel, Szemes Gergő, Tóth Gergely, Németh András összeállítású tőrcsapat csak a 8:4-re elvesztett második asszó után volt hátrányban, előtte és utána vezetett, és a különbség egyre nőtt. Végül a mieink 14 tussal nyertek, a következő körben viszont sokkal nehezebb feladat vár rájuk, mert a világranglistán második, címvédő olaszokkal mérkőznek meg az elődöntőért.

A vívás csapatversenyei Európa-bajnoki érmekért, helyezésekért is zajlanak, illetve az olimpiai kvalifikációs sorozatba is beleszámítanak az eredmények. A csapatküzdelmek minden szakág számára fontosabbak az egyénieknél, mivel csapatkvóta megszerzése esetén – ez jövő év áprilisában derül ki – az együttesek tagjai automatikusan indulhatnak egyéniben is Párizsban.

Amennyiben viszont egy válogatott lemarad a játékokról, egyéniben legfeljebb egy vívó lehet ott az adott szakág olimpiai mezőnyében.

EURÓPAI JÁTÉKOK
VÍVÁS
NŐI PÁRBAJTŐRCSAPAT
A 16 között

Magyarország–Spanyolország 38:35
FÉRFI TŐRCSAPAT
A 16 között
Magyarország–Ausztria 45:31

A Nemzeti Sportot az Európai Játékok helyszíneiről Patai Gergely tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik