EJ, vívás: a női kardcsapat is bejutott a négy közé

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.06.30. 14:07
null
Battai Sugár (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A férfi párbajtőrözők után a magyar női kardcsapat is bejutott az elődöntőbe az Európai Játékok pénteki versenynapján.

 

A világbajnoki címvédő,Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású együttesnek a nyolcaddöntőben nem kellett pástra lépnie, csak kivárnia, hogy az ukrán–görög párharcból melyik válogatottat kapja ellenfélnek a negyeddöntőben. Végül az egyéni világranglista harmadik és negyedik helyezettjével, Teodora Gunturával és Deszpina Jeorjiaduval felálló görög együttes jutott nyolc közé.

A magyar csapat ebben az összetételben nyert egy éve vb-t, mégis kérdéses volt, hogy Battai Sugárék ezúttal mire lesznek képesek a térdsérülés miatt újra kiváló Márton Anna nélkül. Különösen az egyéni verseny adhatott okot az aggodalomra, legfőképp a kívülállóknak, ugyanis néhány napja Battai és Pusztai már a csoportkörből sem jutott tovább, a főtáblán pedig csak Katona nyert asszót a krakkói Tauron Arénában, igaz, ő a negyeddöntőig menetelt.

Ha a szakvezetésben voltak is kérdőjelek, azokat a magyar vívók gyorsan eloszlatták. A márciusban Athénban világkupát nyerő Battai kezdett Guntura ellen és parádés 5:0-val nyitott, ami megadta a meccs alaphangját. A folytatásban Pusztai egy tust adott az előnyhöz, majd Szűcs Luca 5:6-ot ért el Jeorjiadu ellen (15:10). A második kört ismét Battai nyitotta, akinek a görögök harmadik számú embere, Klari Benu sem okozott problémát (20:11), Szűcs Guntura ellen is csak egyet adott le az előnyből (25:17), Pusztai pedig koncentrált vívással tízre növelte a különbséget (30:20).

A magyar „kispad” ugyan nem volt nyugodt még ekkor sem, de a szürkén teljesítő görögöknek ezt követően sem volt előnyük. A zárókörre Katona remekül szállt be (35:22), Battai úgy vívott, mint addig (40:25), Pusztai Liza pedig 45:30-nál lezárta a csatát.

A magyar kvartettnek a fináléért az olasz négyessel kell megküzdenie.

A Nemzeti Sportot az Európai Játékok helyszíneiről Patai Gergely tudósítja.

NŐI KARD
NEGYEDDÖNTŐ

MAGYARORSZÁG–Görögország 45:30
Olaszország–Azerbajdzsán 45:42
Franciaország–Németország 45:29
Bulgária–Spanyolország 45:44

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik