Ökölvívó-vb: Kovács Richárd is túlélte az első kört

Vágólapra másolva!
2023.05.02. 12:25
null
Kovács Richárd bejutott a legjobb 32 közé (Fotó: Kovács Péter)
A taskenti férfi ökölvívó-világbajnokságon a 63.5 kilós Eb-bronzérmes Kovács Richárd nagy csatában győzött a ghánai Joseph Commey ellen, és bejutott a legjobb 32 közé.


ÚJABB NÉGY KATEGÓRIA mutatkozott be Taskentben, benne a 75 és a 80 kg is, ám a magyar csapatból Akilov Pylyp és Kovács Pál erőnyerőként ezen a napon még nem jelent meg a vb-szorítóban.

Nem úgy a nyíregyházi Kovács Richárd, aki a 63.5 kg Joseph Commey elleni selejtezőjében húzott kesztyűt. A ghánai fiú széles, csapkodó mozdulatokkal operált, ami keveseknek ízlik, Kovácsnak is minden koncentrációjára szükség volt, hogy tartsa vele a lépést. Eb-bronzérmesünk szerencsére végig higgadt maradt, igaz, a rendkívül szoros, kiegyenlített meccs végén az eredményhirdetésnél mindkét fiú úgy érezte, az ő kezét emeli a mérkőzésvezető a magasba – végül Kovácsét emelte úgy, hogy minden pontozónál a létező legkisebb volt a különbség.

Kovács a 16 közé jutásért csütörtökön a franciák Európa-bajnoki ezüstérmese, Lounes Hamraoui ellen folytathatja – öt hete a belgrádi tornán találkoztak, akkor pontozással a francia győzött.

A sorsolás lassan adagolja a magyar bunyósokat a taskenti ringben, hiszen a szerdai folytatásban is csak két emberünknek szurkolhatunk: az 54 kg-os Szaka István (UTE-Madárfészek Akadémia) a türkmén Dovlet Muhanov, míg az ukránból honosított Pilipec Makszim (Bp. Honvéd, 71 kg) a tádzsik Dolut Mahkamov ellen húz kesztyűt – mindketten a 32 közé jutásért.

ÖKÖLVÍVÁS
22. FÉRFI VILÁGBAJNOKSÁG, TASKENT
A 32 közé jutásért. 63.5 kg:
Kovács Richárd–Commey (ghánai) p. gy.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik