Asztalitenisz: Szőcs már negyeddöntős a makaói champions-versenyen

Vágólapra másolva!
2023.04.20. 11:13
null
Szőcs Bernadette már páholyból várhatja, ki lesz az ellenfele a makaói verseny negyeddöntőjében (Fotó: WTT)
A román színeket képviselő marosvásárhelyi Szőcs Bernadette folytatta remeklését az asztalitenisz WTT-sorozat makaói champions-versenyén, a nyolcaddöntőben 3:2-re legyőzte a francia-kínai Yuan Jianant.

Túlzás nélkül állítható, hogy WTT-sorozat makaói champions-versenyén a nőknél a marosvásárhelyi Szőcs Bernadette Európa reménysége. A román színekben versenyző, világranglista-29. klasszis már a 16 közé is óriási bravúrral jutott be, a kínai Csen Hszing-tung (világranglista-5.) elleni siker a torna eddigi legnagyobb meglepetésének számított. A mezőny erejét jól jellemzi, hogy a nyolcaddöntőbe mindössze három európai játékos verekedte be magát, Szőcs mellett a kínai születésű francia Yuan Jianan és az ugyancsak kínai származású német Han Ying...

Fortuna ezúttal úgy intézte, hogy a második körben a 28 éves Szőcs a nála kilenc évvel idősebb Yuan Jianan ellen állt asztalhoz. Ez a párharc gyakorlatilag a visszavágója volt az egy héttel ezelőtti meccsüknek, akkor a hszinhsziangi champions-verseny első fordulójában Szőcs 3:2-re legyőzte a franciát. Nos, lehet, hogy kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba lépni, de egy héten belül lehet kétszer ugyanazt az eredményt elérni ugyanazon ellenféllel szemben: Szőcs ezúttal is 3:2-re győzött. A vége amúgy nagyon izgalmasan alakulat, a döntő játszmában ugyanis Szőcsnek 10:6-nál négy meccslabdája is volt, ám Yuan innen még kiegyenlített, csakhogy a következő két poént megnyerve Szőcs 12:10-ra behúzta a mérkőzést.

Talán mondani sem kell, a legjobb nyolc között eddig elkelt helyek közül mindössze ez az egy jutott Európának, ezen kívül három kínai, egy tajvani és egy japán kvalifikált a negyeddöntőbe, s jó eséllyel a maradék két hely is a kínaiaké lesz. Szőcsnek mindenesetre még várnia kell ellenfelére, a negyeddöntőben ugyanis a kínai világelső Szun Jing-sa és a német Han Ying párharcának győztesével találkozik.

A férfiaknál egyelőre a francia Lebrun testvérek idősebbje, Alexis jelenti a szenzációt, a 19 éves játékos az első körben az egyéni vb-ezüstérmes svéd Truls Möregardhot, a nyolcaddöntőben pedig a múlt heti champions-versenyen elődöntőig jutó tajvani Lin Jü-csüt búcsúztatta.

ASZTALITENISZ, WTT-SOROZAT, CHAMPIONS, MAKAÓ
Nők. Egyes.
Nyolcaddöntő: Szőcs Bernadette (romániai)–Yuan Jianan (francia) 3:2 (–9, 3, 8, –4, 10)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik