Sportmászás: előkerült a hidzsáb nélkül versenyző iráni sportoló

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.18. 19:14
null
Elnaz Rekabi hidzsáb nélkül mászott Dél-Koreában (Fotó: AFP)
Kedd délelőtt több ország sportsajtóját is körbejárta a hír: eltűnt egy iráni sportmászó, Elnaz Rekabi, miután hidzsáb nélkül vett részt egy Dél-Koreában rendezett versenyen. A sportoló azóta előkerült: a közösségi médiában kommentálta az esetet – tájékoztatott a BBC.


Elnaz Rekabi hidzsáb viselése nélkül vett részt egy nemzetközi sportmászóversenyen Dél-Koreában. Az esetet követően az iráni öltözködési szabályok ellen tüntetők jelentős része éltetni, dicsérni kezdte őt a közösségi médiában, majd a következő sajtóhírek már arról szóltak, hogy a 33 éves nő eltűnt.

Az iráni sportoló barátai a BBC perzsa nyelvű oldalának elmondták, vasárnap óta nem tudnak kapcsolatba lépni Rekabival és aggódnak érte. A nemzetközi sajtóban ezután már arról lehetett olvasni, hogy a nő hamarosan visszatér Iránba, de a hazaút során elkobozták tőle az útlevelét és a mobiltelefonját is.

A kételyeket maga Rekabi oszlatta szét kedd délután, amikor posztolt az Instagram-oldalán. Elnézést kért az érte aggódó rokonaitól, barátaitól, majd a vele kapcsolatban emlegetett esetről elmondta: félreértés történt, nem tiltakozásból versenyzett hidzsáb nélkül, az ugyanis véletlenül esett le a fejéről a verseny közben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik