Sport és innováció: A határ a csillagos ég! – Mocsai Tamás

Vágólapra másolva!
2022.09.17. 08:17
null
Mocsai Tamás: „A határ a csillagos ég!" (Fotó: Dömötör Csaba)
Pénteken kerekasztal-beszélgetésekkel és további előadásokkal zárult az 5. Sport és innováció konferencia Balatonbogláron.

Tehetségből teljesítmény – erre keresték a választ az 5. Sport és innováció konferencián. A Testnevelési Egyetemen kezdődő, majd Balatonbogláron folytatódó háromnapos eseményen az előadások mellett kerekasztal-beszélgetéseket is tartottak, amelyek több témát is felöleltek: a tanárképzéstől kezdve a sport- és teljesítménypszichológián át a sportszakmai új paradigmákig széles volt a skála. A pénteken befejeződött eseményt Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezetője úgy zárta: „A határ a csillagos ég!”

A napindító beszélgetés célja az volt, hogy kiderüljön, mitől válnak be az utánpótláskorú sportolók a felnőtt-lmezőnyben, erről a Fehérvári Titánok jégkorongcsapatának vezetőedzője, Anatolij Bogdanov és négy tapasztalt kézilabdaedző – Bohus Beáta, Hajdu János, ifj. Kiss Szilárd és Sótonyi László – osztotta meg tapasztalatait. Hajdu kiemelte a posztonkénti képzés fontosságát, amit mindig is rendkívül fontosnak tartott.

A konferencia utolsó pódiumbeszélgetésének „A sportszakember innovatív jövőképe, új paradigmák” címet adták, amelyet Dávid Roland, a Testnevelési Egyetem Technológia- és Tudástranszfer Központjának igazgatója moderált. Zárásként felidézte a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnökeként tevékenykedő Mocsai Lajos egyik híres mondatát: „Minden teljesítmény csak közösségben érvényes, és a sport az a közeg, amelyben kiderül, hogy ki vagy.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik