Sportlövészet: Major Veronika és Pálinkás Lajos is duplázott

Vágólapra másolva!
2022.07.29. 17:43
null
Major Veronika is duplázott (Fotó: Szekeres Péter/Zalai Hírlap)
A Nemzeti Lőtéren zajló országos bajnokság és vb-válogatóverseny pénteki napján a női pisztolyosoknál Major Veronika, míg a férfi pisztolyosoknál Pálinkás Lajos is a második aranyérmét szerezte meg.

 

Valódi kuriózummal indult a sportlövők országos bajnokságának második napja a Fehér úti Nemzeti Lőtéren, 25 méteres sportpisztolyban ugyanis Európa- és világbajnokságot sem rendeznek, ám hazánkban ez az egyik legnépszerűbb szám, ezúttal is 35 induló szállt versenybe az aranyéremért.

A versenyzők már délelőtt lőállásba léptek, leadtak harminc lövést, majd ugyanezt kora délután is megismételték, s a kétszer három sorozat összegzésével alakult ki a végeredmény. A gyorstüzelő pisztolyosok versenyében csütörtök este országos bajnoki címet szerző Pálinkás Lajos (Zámolyi Lövészklub) ezúttal is verhetetlennek bizonyult, pedig Bartók Csaba (TVSC) sokáig szorongatta, de az utolsó sorozatban megremegett a keze, így be kellett érnie az ezüsttel. A bronzérmet Pálinkás klubtársa, a szintén rutinos lövőnek számító Papp László szerezte meg, mindössze egyetlen körrel megelőzve a negyedik Bérces Bélát (KVSE). A csapatversenyt nagy fölénnyel nyerték a zámolyiak, a dobogó második fokára a BHSE lövői állhattak, míg a bronzérmek komáromi nyakakba kerültek.

Miközben a győztesek és helyezettek az eredményhirdetéshez készülődtek, a női pisztolyosok benépesítették az olimpiai bajnok Takács Károlyról elnevezett 25 méteres lőteret, ahol különleges módját választották a bemelegítésnek: a „fegyver” egy hajgumi volt, a cél pedig a legközelebbi fogas, s bizony születtek telitalálatok. Hiába, a sportlövő mindig sportlövő...

Azért a döntőre is maradtak izgalmak, az alapversenyben remekelő Fábián Sára Ráhel (CSLE) például a dobogóról is lemaradt, Sike Renáta (BHSE) pedig nagy csatát vívott az ezüstéremért Csonka Zsófiával (PSN), de végül utóbbi állhatott fel a dobogó második fokára. A győztes személyét illetően nem volt kérdés, a Keszthelyi Erdész LK versenyzője, Major Veronika imponáló teljesítménnyel, 29 találattal lett országos bajnok.

ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, NEMZETI LŐTÉR
Férfiak. 25 méter. Sportpisztoly. Országos bajnok: Pálinkás Lajos (Zámolyi LK) 565 kör (14 belső tízes),
2. Bartók (TVSC) 563 (11), 3. Papp L. (ZLK) 557 (9). Csapat. Ob: Zámolyi LK (Papp, Pálinkás, Farkas Zoltán) 1668 kör, 2. BHSE 1646, 3. Komárom VSE 1619
Nők. 25 méter. Pisztoly. Ob: Major Veronika (Keszthelyi Erdész LK) 29 pont (az alapversenyben: 581 kör),
2. Csonka (PSN) 25 (575), 3. Sike (BHSE) 13 (574)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik