Asztalitenisz: a selejtezőből nem jutott magyar a feeder-verseny főtáblájára

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.07.18. 20:33
null
A selejtezőből induló magyarok közül András Csaba jutott a legtovább, de az utolsó akadályon ő is elbukott (Fotó: Dömötör Csaba)
A BOK-csarnokban zajló feeder-verseny selejtezőjében induló magyarok közül András Csaba volt legtovább versenyben, de a kvalifikáció harmadik fordulóján kikapott a japán Josimurától.

 

Nincs megállás, a budapesti star contender-torna vasárnap befejeződött, hétfőtől pedig párhuzamosan zajló két különböző versennyel folytatódott a budapesti asztalitenisz nagyüzem a BOK-csarnokban: a világelit a rendkívül erős champions-, a többiek pedig a gyengébb besorolású feeder-versenyen szerepelnek. Utóbbi selejtezőjében a mieink közül hatan – András Csaba, Kishegyi Ákos, Lakatos Tamás, Imre Leila, Fejős Anna és Szosznyák Emma – voltak érdekeltek ám a selejtező első fordulója után már csak András, Lakatos és Fejős volt versenyen. A következő körben Lakatos és Fejős, a harmadikban András is kikapott – igaz ő a japán Josimura ellen közel volt a továbbjutáshoz –, így a kedden rajtoló főtáblára egyikük sem kvalifikálta magát.

Ennek ellenére keddtől lesz kinek szurkolni, ugyanis Szudi Ádám, Ecseki Nándor, Madarász Dóra, Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz, valamint az Ecseki, Szudi és a Lakatos, András férfi, a Nagyváradi, Imre női és az Ecseki, Madarász, valamint az András, Imre vegyes páros is a legjobbak közül rajtol.

WTT-SOROZAT, FEEDER, BOK-CSARNOK
Férfiak. Egyes. Selejtező. 1. forduló
Jevtovics (szerb)–Kishegyi Ákos 3:0 (3, 11, 9)
2. forduló
András Csaba–Jevtovics 3:1 (10, –6, 6, 10)
Tanviriyavechakul (thaiföldi)–Lakatos Tamás 3:2 (4, 9, –10, –3, 7)
3. forduló
Josimura (japán)–András 3:2 (6, –7, –6, 11, 6)
Nők. Egyes. Selejtező. 1. forduló
Tofant (szlovén)–Imre Leila 3:0 (4, 8, 2)
Lam Je-lok (hongkongi)–Szosznyák Emma 3:0 (2, 3, 2)
Fejős Anna–Hudák Dorina 3:2 (5, –8, 9, –8, 9)
2. forduló
Ciobanu (román)–Fejős 3:0 (2, 8, 3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik