Vívás: elkezdték a felkészülést a vívók, októberben rendezhetik a felnőtt Eb-t

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.09.02. 13:44
null
A párbajtőrözők már megkezdték a felkészülést (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A nemzetközi vívóéletben még csak versenynaptár-tervezet állt össze, ám a Magyar Vívószövetség igyekszik aktívan kivenni a részét minden feladatból.

 

„Nehéz időszak előtt áll a sportágunk, mert nemzetközi szinten egyelőre csak versenynaptár-tervezet létezik, ugyanis az eredetileg szeptemberre és októberre kiírt események sokaságát elhalasztották vagy törölték" – nyilatkozta az MTI-nek Tamás Henriette, a Magyar Vívószövetség főtitkára.

Hozzátette, a hátralévő legrangosabb viadallal, a felnőtt Európa-bajnoksággal kapcsolatban még csak igazolás érkezett az európai szövetségtől és a rendezőktől is, mely szerint Plovdiv októberben kész otthont adni az eseménynek, vagyis jelen állás szerint megrendezik a kontinensbajnokságot.

A sportvezető arról is beszélt, hogy a hazai vívóélet már beindult, zajlanak a különböző fegyvernemek utánpótlás-edzőtáborozásai. A felnőtteknél a kardozók és a tőrözők még pihennek, viszont a párbajtőrözők megkezdték a felkészülést.

„A hazai versenyrendszert szeretnénk szeptember végén, október elején beindítani, a versenynaptárt a következő elnökségi ülésen tárgyaljuk majd meg. A nemzetközi vívóéletből továbbra is aktívan kivesszük a részünket, a hónap végén megrendezzük a nemzetközi versenybíróképzést, október elején pedig a hagyományos kadét párbajtőrkörversennyel indítjuk az új idényt" – mondta a tervekről Tamás Henriette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik