Darts: Van den Bergh és Wright csaphat össze a fináléban

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.07.25. 00:10
null
Peter Wright szenzációs átlaggal hozta le az elődöntőt (Fotó: Getty Images)
Dimitri Van den Bergh Krzysztof Ratajskit, Peter Wright pedig Michael van Gervent győzte le a Blackpoolban zajló darts World Matchplay-torna elődöntőjében.

 

Nem úgy indult a címvédő Dimitri Van den Bergh Krzysztof Ratajski elleni összecsapása, ahogyan eltervezte: a lengyel hamar nagy előnyre tett szert. 2–6-os állásról viszont visszajött a találkozóba a belga, majd kihasználva azt, hogy ellenfele egyre pontatlanabbul dob, végül magabiztosan behúzta a mérkőzést – ezzel megváltva jegyét a fináléba.

Ezt követte Peter Wright és Michael van Gerwen találkozója, amelyre a sportág rajongói vélhetően sokáig emlékezni fognak: mindkét dartsos kitett magáért, de a skót 110.37-es körátlagával legyőzhetetlennek bizonyult – a holland egy ideig még tudta tartani a lépést, ám a hajrára 12–10-et követően leszakadt ellenfelétől.

Wright az összecsapáson minden idők hetedik legjobb meccsátlagát hozta a World Matchplay-tornák történetében – elődöntőn pedig korábban soha egyik játékos nem volt ilyen magas teljesítményre képes. A skót dartsos negyvenötödik alkalommal találkozott holland riválisával, de mindössze a nyolcadik alkalommal tudta legyőzni – nem is csoda, hogy megkönnyezte sikerét.

DARTS, WORLD MATCHPLAY (BLACKPOOL)
AZ ELŐDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Dimitri Van den Bergh (belga, 8.– 98.51)–Krzysztof Ratajski (lengyel, 13. – 96.56) 17–9
Peter Wright (skót, 2. – 110.37)–Michael van Gerwen (holland, 3. – 101.34) 17–10

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik