Cslegáncs-vb: portugál és német arany a hatodik napon

SZ. A.SZ. A.
Vágólapra másolva!
2021.06.11. 19:16
Portugál és német győzelemmel zárult a Papp László Budapest Sportarénában zajló cselgáncs-világbajnokság hatodik napja: a férfiak 100 kilogrammos súlycsoportjában Jorge Fonseca győzött, a 78 kg-os nőknél pedig Anna Maria Wagner.

Délelőtt a férfiak 100 kilogrammos súlycsoportjában két honfitársunk is elindult: Vég Zsombor (Ceglédi VSE) az első fordulóban a svéd Joakim Dvärby ellen búcsúzott. Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE) ekkor még továbbjutott a szíriai Adnan Hankan ellen, a második körben azonban kikapott a mongol Otgonbaatar Lkhagvasurentől, így mindketten helyezetlenül zártak.Vég Zsombor (Ceglédi VSE) az első fordulóban a svéd Joakim Dvärby ellen búcsúzott. Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE) ekkor még továbbjutott a szíriai Adnan Hankan ellen, a második körben azonban kikapott a mongol Otgonbaatar Lkhagvasurentől, így mindketten helyezetlenül zártak.

Este a döntőben az egész nap fantasztikusan dzsúdózó regnáló világbajnok, a 28 éves portugál Jorge Fonseca a szerb Alekszandar Kukoljjal is elbánt – ipponnal, nyilván –, úgyhogy megvédte a címét, aztán szokása szerint már a tatami sarkában elkezdett táncolni a kísérő zenére, nem is rosszul.

A hölgyek 78 kg-os kategóriájában nem indult magyar, a fináléban viszont a világelső, világ- és Európa-bajnok francia Madeleine Malonga és a szintén világbajnok német Anna Maria Wagner káprázatos meccset vívott, amit némi meglepetésre, de abszolút megérdemelten Wagner nyert meg a hosszabbításban.

Szombaton a férfiak +100-as (Sipőcz Richárd) és a nők +78-as (Szigetvári Mercédesz) kategóriája jön, vasárnap pedig a csapatversenyekkel zárul a világbajnokság a Papp László Budapest Sportarénában.

VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST
Férfiak. 100 kg. 1. forduló:
Cirjenics Miklós–Hankan (szíriai) 10–0. Vég Zsombor–Dvärby (svéd) 0–10. 2. forduló: Cirjenics–Lkhagvasuren (mongol) 0–7. Döntő: Fonseca (portugál)–Kukolj (szerb) 10–0. Világbajnok: Jorge Fonseca (Portugália), 2. Alekszandar Kukolj (Szerbia), 3. Ilia Sulamanidze (Grúzia) és Varlam Liparteliani (Grúzia)
Nők. 78 kg. Döntő: Wagner (német)–Malonga (francia) aranyponttal 7–0. Vb: Anna Maria Wagner (Németország), 2. Madeleine Malonga (Franciaország), 3. Guusje Steenhuis (Hollandia) és Umeki Mami (Japán)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik