Birkózás: Muszukajev Iszmail döntőbe jutott a vk-versenyen

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.12.17. 19:28
null
Muszukajev Iszmail döntős Belgrádban (Fotó: MBSZ/Martin Gábor)
Összesen öt szabadfogású birkózó képviselte a magyar színeket a Belgrádban zajló egyéni világkupa csütörtöki versenynapján, amelyen Muszukajev Iszmail a 65 kilósok döntőjéig menetelt – derült ki a Magyar Birkózószövetség hírleveléből.

A vigaszágasak közül Antal Dániel (70 kg) 7:0-ra kikapott a junior Eb-3. örmény Arman Andrejszjantól és kiesett, az U23-as vb-5. Kuramagomedov Murad (74) viszont 3:1-re verte az izraeli Mitchell Finesilvert, s a bronzmérkőzésig jutott. Itt a vb-3., U23-as világbajnok, szlovákként szereplő Tajmuraz Szalkazanovval találkozott és hiába fordított 0:1-ről 2:1-re, az utolsó pillanatokban kitolták őt, s a 2:2 nem neki kedvezett, így ötödik lett.

A csütörtökön kezdők közül a tavalyi vb-bronzérmes, olimpiai kvótás Muszukajev Iszmail (65) jutott a legtovább, egészen a döntőbe! Először a az U23-as Eb-3. francia Ilman Mukhtarovot múlta felül technikai tussal (11-0), aztán az Eb-2. fehérorosz Njurgun Szkrijabint 6:3-ra, utóbbinak visszavágva az idei kontinensviadalon elszenvedett vereségért. Az elődöntőben következett a háromszoros vb- és szintén háromszoros Eb-győztes, olimpiai 3. azeri Hadzsi Alijev, s egy hatalmas bravúr, csodás küzdelem! 0:1, 6:1, 6:6, 7:6 – így alakult a meccs, szerencsére Muszukajev javára.

Az FTC honosított versenyzője a fináléban a kadet, junior és U23-as Európa-bajnok örmény Vazgen Tevanjan ellen küzd majd pénteken.

A többi magyar kiesett, Vilhelm Richárd (61 kg) technikai tussal veszített a vb-3. indiai Rahul Avare, Vida Csaba (79) pedig fordulatos meccsen 10-8-ra az U23-as vb-2., Eb-3. szlovák Aksarbek Gulajev ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik