Cselgáncs GP: Csernoviczki Éva bejutott az elődöntőbe

Vágólapra másolva!
2019.07.12. 14:37
Csernoviczki Éva bejutott az elődöntőbe a budapesti Papp László Sportarénában zajló cselgáncs Grand Prix pénteki nyitónapján.

A Papp László Budapest Sportarénában már a 10.30 órás kezdésnél remek hangulat várta a versenyzőket minden idők legnépesebb GP-viadalán, ahol idén 88 ország 654 dzsúdósa lép tatamira.

A legkisebbeknél (48 kg) az olimpiai bronzérmes Csernoviczki Éva erőnyerőként a 16 között kezdett, első ellenfele a brazil Eduarda Francisco volt. A tatabányaiak kétszeres Európa-bajnoka előbb egy horogdobásra vazaarit kapott, majd átforgatva vitte földre riválisát, és ipponnal lezárta a mérkőzést.

Az 57 kilogrammosoknál a világbajnoki harmadik Karakas Hedvig a portugál Wilsa Gomesszel szállt szembe a 32 között, és csakhamar vazaarival vezetett, majd leszorítással fejezte be a meccset. A nyolcaddöntőben az orosz Katerina Gyocsenko vár rá. Súlycsoporttársa, Kovács Kitti kemény küzdelemben, aranyponttal verte a kazah Szevara Nisanbajevát.

Az U23-as Eb-ezüstérmes Pupp Réka 52 kilóban magabiztosan búcsúztatta spanyol ellenfelét, majd a 16 között fojtással kikapott a japán Maeda Csisimától. Férfi 66 kilóban Boros Bence remekül helytállva, hosszabbítás után legyűrte a szlovén Andraz Jerebet, a 16 között a jóval esélyesebb, világbajnoki bronzérmes izraeli Tal Flickerrel találkozik.

Ami a többi magyart illeti, 60 kilóban Szabó Csaba, Monori Dániel és Vida András, 66-ban Pongrácz Bence, 52-ben Szabó Katinka és Knetig Emőke, 57-ben Kármán Andrea és Varga Brigitta egyaránt egy vereséggel búcsúzott.

Az ötödik budapesti GP-n – a 2020-as tokiói olimpia kvalifikációs sorozatának egyik kiemelt eseményén – a magyar válogatott 40 versenyzője indul.

A viadal győztese 700 világranglistaponttal gazdagodik, ez annyi, amennyi az Európa-bajnoki aranyéremért jár. Az érem és a pontok mellett a magyar fővárosban százezer dollár (28.6 millió forint) talál gazdára, az egyéni aranyéremért a győztes átszámítva 820 ezer forintot kap.

FRISS: Csernoviczki Éva a negyeddöntőt is sikerrel vette, s bejutott az elődöntőbe.

A 48 kg-ban olimpiai bronzérmes versenyző a brazil Eduarda Francisco után, a negyeddöntőben a spanyol Laura Martínez Abelendával csapott össze. Csernoviczki Éva 15 másodperccel a négyperces mérkőzésidő vége előtt ipponnal nyert, és az elődöntőben a japán Tonaki Funával találkozik.

Az 57 kilogrammosoknál Karakas Hedvigre a portugál Wilsa Gomest követően, a 16 között az orosz Katerina Gyocsenko várt. A meccs már hosszabbításra állt, ám a Honvéd dzsúdósa az utolsó másodpercben vazaarit kapott egy dobásra, és továbbjutott. Súlycsoporttársa, Kovács Kitti egy győzelem után az osztrákok kétszeres Európa-bajnokával, a 39 éves Sabrina Filzmoserrel szállt szembe. Az összecsapás bő egy percig tartott, amikor a 18 esztendővel idősebb Filzmoser leszorítással nyert.

Férfi 66 kilóban Boros Bence második mérkőzésén, a 16 között a jóval esélyesebb, világbajnoki bronzérmes Tal Flickerrel találkozott. Az izraeli ellenfél alaposan megküzdött a győzelemért, ugyanis csak hosszabbítás után tudta legyűrni a kaposvári versenyzőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik