Kick-box-vb: nyolcszoros világbajnokunk KO-val kezdett

KOHÁN GERGELYKOHÁN GERGELY
Vágólapra másolva!
2017.11.07. 18:06
null
Mórádi Zsolt kiütéses sikerrel rajtolt (Fotó: Varga Jennifer)
A nyolcszoros világbajnok, hazai közönség előtt is címvédésre készülő Mórádi Zsolt első meccsén technikai KO-val diadalmaskodott pointfightingban.

 

A budapesti világbajnokság látványos nyitó napját, valamint a hétfő esti, emelkedett hangulatban lezajlott parlamenti díszvacsora – Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke fogadta a nemzetközi szövetség, a WAKO delegációját az Országházban – után, kedden a szokott rendben, egyszerre hat tatamin és három ringben folytatódtak a selejtezős küzdelmek az egykori SYMA-, ma már BOK-csarnokban.

A verseny második napján már az egyik legnagyobb favorit is pástra lépett: Mórádi Zsolt a sportág élő legendája, elvégre a legsikeresebb kick-boxosról van szó a maga nyolc világbajnoki címével, és az az egyértelmű szándéka Budapesten is, hogy hazai közönség előtt védje meg címét.

Az elsősorban a pointfighting szakágban (a cél a minél több pont gyűjtése félerejű kontrollált ütésekkel és rúgásokkal) vitézkedő küzdősportoló sokoldalúságát egyébként mutatja, hogy a versenyzésen kívül többek között a vb szervezőbizottságának is a tagja, valamint sokszor a magyar versenyzők mögött is ott ül a meccsek közben, hogy tanácsaival segítse őket.

Legnagyobb hazai klasszisunkat kedden az sem zavarta meg, hogy a tervezettnél valamiért egy órával előbbre hozták nyitómeccsét, így alig kezdett el bemelegíteni, máris mehetett a tatamira – spanyol ellenfelének azonban így sem volt sok esélye, Mórádi technikai KO-val diadalmaskodott Kevin Illueca Koffi ellen, holott pointfightingban azért ez finoman szólva sem számít alapvetésnek.

(Fotó: Török Attila)
(Fotó: Török Attila)



VACSORA SCHMITT PÁLLAL
A budapesti világbajnokság hétfői nyitó napján a Parlamentben vett részt díszvacsorán a nemzetközi kick-box Szövetség (WAKO) delegációja, kedden pedig Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke és a NOB tagja fogadta Boriszlav Pelevics elnököt és a WAKO elöljáróit a városligeti Robinson étteremben.

„Az első meccs mindig kritikus szokott lenni. Van néhány versenyző, aki kimondottan élvezi a nyitómérkőzését, hát, én véletlenül sem tartozom közéjük... Szerencsére nagyon készültem erre az itthoni vébére, fizikailag és mentálisan rendben vagyok, ennek is köszönhető, hogy TKO-s győzelemmel tudtam megkezdeni a remélhetőleg hosszabb menetelésemet – mondta mosolyogva a győzelem után az idei vb arca és egyik legnagyobb favoritja, akit természetesen arról is megkérdeztünk, teherként vagy plusz motivációként éli-e meg a szakma és a hazai közönség elvárásait. – Nem volt egyszerű dolgom abból a szempontból, hogy a felkészülésem mellett a szervezőbizottsági teendőimnek is eleget kellett tennem az elmúlt napokban, szóval egyáltalán nem unatkoztam... De ennek ellenére jól sikerült a felkészülés, és komoly mentáltréning is van a hátam mögött – alighanem ennek is köszönhető, hogy nem, egyáltalán nem érzek nyomást magamon, ugyanúgy élem meg ezt a vébét is, mint bármelyik másikat, csak itt még jobban szeretnék nyerni a hazai közönség miatt.”

A keddi nap érdekesebb magyar eredményei között említhető még a szintén pointfightingos Jaroszkievicz Krisztián fordulatos sikere az olasz Gabriele Oliva ellen; a ringben érdekelt honfitársaink közül pedig Berki Károly aratott nagy győzelmet szlovák riválisa, Peter Baláz fölött.

A nemzetközi és a honi szövetség elnökségi tagjai kedd estére is meghívót kaptak: ezúttal Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, a NOB tagja ad vacsorát a WAKO elöljáróinak, szerdán pedig folytatódik a versenyprogram – a selejtezők után immár az első elődöntőkkel!

Boriszlav Pelevics WAKO-elnök ad át a szövetség nevében egy emlékgyűrűt Schmitt Pálnak, aki általános derültséget
 kiváltva megjegyezte, hordani is fogja - eljegyzési gyűrű gyanánt... Fotó: Tumbász Hédi)
Boriszlav Pelevics WAKO-elnök ad át a szövetség nevében egy emlékgyűrűt Schmitt Pálnak, aki általános derültséget kiváltva megjegyezte, hordani is fogja - eljegyzési gyűrű gyanánt... Fotó: Tumbász Hédi)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik