Sportpolitika: Szabó Tünde Gianni Merlót fogadta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.14. 12:22
null
Gianni Merlo, Szabó Tünde és Szöllősi György (Fotó: sportujsagirok.hu/Mravik Gusztáv)
Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára fogadta Az év sportolója-gálára Budapestre érkező Gianni Merlót, a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség olasz elnökét, a szervezet európai szekciójának elnökét, Jannisz Daraszt és máltai főtitkárát, Charles Camenzulit, valamint Szöllősi Györgyöt, a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnökét, lapunk főszerkesztőjét.

A tanácskozáson az államtitkár elmondta: a magyar kormány kiemelten támogatott stratégiai ágazatként kezeli a sportot, ez napjaink egyetlen olyan ágazata, amely minden területre jótékonyan hat.

Gianni Merlo értékelte a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség jelenlegi helyzetét, feladatait, s felhívta a figyelmet a média és a sport előtt álló legújabb kihívásokra, a dopping, a fogadási csalás és a mérkőzések manipulálásának veszélyeire. Véleménye szerint mindez nem más, mint korrupció, amely nem eshet enyhébb elbírálás alá, mint más gazdasági bűncselekmények, vagyis legalább annyira a hatóságok, mint a sajtó feladata harcolni ellenük.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a sporttal foglalkozó médiumok – megfelelő szakmaisággal, ami a sportújságírók mindenkori felelőssége – rendkívül hatékonyan tudják felhívni a figyelmet a sport, a testmozgás fontosságára, preventív szerepére és összefüggéseire az egészséges életmóddal.

Bővebben ide kattintva olvashat a látogatásról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik