Birkózás: magyar szakértő is dolgozik a jobb bíráskodásért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.14. 06:44
A magyar Bacsa Péter is bekerült a Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) ama független szakértői csoportjába, amelyet a nagy vihart kavaró riói játékvezetői botrányok kivizsgálására hoztak létre.

Az egykori olimpikon birkózó, későbbi olimpikon nemzetközi bíró Bacsa Péter felelősségteljes feladat előtt áll.

„Rendkívül megtisztelő a felkérés, de egyben nagy felelősség is, hiszen nemcsak az olimpián történt esetek kivizsgálása lesz a feladatunk, hanem ajánlásokat is meg kell fogalmaznunk a bírók szerepének csökkentéséről és objektivitásáról. Bízom benne, hogy a munkánk eredményeképp javul a sportágunk megítélése és a bírók teljesítménye” – mondta Bacsa.

A bizottság létrejöttének egyik oka a magyar szövetség UWW-nek írt levele volt, amelyben a Lőrincz Viktort ért méltánytalanságot kérte számon a szervezettől.

Az UWW egyelőre nem döntött a 2018-as felnőtt világbajnokság helyszínéről, mert ugyan Budapest esélyes pályázó, de mivel a 2024-es olimpia megrendezésére is kandidál, az UWW-nek a Nemzetközi Olimpiai Bizottság etikai bizottságával is egyeztetnie kell az elbírálás menetéről. Nenad Lalovics – aki tavaly óta a NOB tagja – azt ígérte a magyar vezetőknek, hogy két-három hét múlva hivatalos levélben értesíti őket a döntésről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik