Vívás: Szilágyiék döntősök a riói csapat-vb-n!

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.04.27. 18:34
Második szerdai összecsapását is megnyerte a magyar férfi kardválogatott, ezzel bejutott a döntőbe a vívók csapat-világbajnokságán, Rio de Janeiróban.

A Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Szatmári András, Iliász Nikolász összeállítású együttes a németek legyőzése után az irániakkal találkozott, akik hétfőn a legjobb 16 között a franciákon, majd szerdán a negyeddöntős mérkőzésükön a világranglistán éllovas amerikaiakon jutottak túl meglepetésre.

Sokáig a magyarok ellen is jól tartották magukat, többször is vezettek, és a hatodik pár után is csak kéttalálatnyi volt a hátrányuk. Az utolsó három párban azonban nagyszerűen vívott Iliász – aki Decsi helyére állt be korábban –, Szatmári és Szilágyi: 5:2-re, 5:0-ra, 5:2-re nyerték asszójukat, ami magabiztos magyar továbbjutást eredményezett.

A 21.15-kor kezdődő döntőben a románokat leiskolázó oroszokkal kell megmérkőzni az aranyéremért. Férfi kardban nem rendeznek csapatversenyt a riói olimpián, így a vb az év fő versenye a szakág válogatottjai számára.

VÍVÁS, CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG
FÉRFI KARDCSAPAT
ELŐDÖNTŐ

Magyarország–Irán 45:32
Oroszország–Románia 45:24

KORÁBBAN, NEGYEDDÖNTŐ
Irán–Egyesült Államok 45:40
Magyarország–Németország 45:43
Oroszország–Dél-Korea 45:41
Románia–Olaszország 45:43

A 16 KÖZÖTT (hétfő)
Magyarország–Spanyolország 45:29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik