Birkózó-vb: Szabó vigaszágon, a többi magyar búcsúzott

KOHÁN GERGELY (LAS VEGAS)KOHÁN GERGELY (LAS VEGAS)
Vágólapra másolva!
2015.09.09. 01:08
A negyeddöntőbe bejutó két magyar, Szabó László és Krasznai Máté a legjobb nyolc között egyaránt vereséget szenvedett, ám előbbit török legyőzője vigaszágra juttatta, így Szabó a bronzmeccsért küzdhet majd.

Akármilyen szépen menetelt élete első felnőtt világversenyén Krasznai Máté, a negyeddöntőben technikai tussal simán vereséget szenvedett a kirgiz Arszen Eralievtől. A nagyobb baj, hogy az elődöntőben a kirgiz ugyanilyen módon kapott ki azeri ellenfelétől, így Krasznai számára véget ért a vb, nem birkózhat olimpiai kvótáért – de így is minden dicséretet megérdemel a 22 esztendős egri birkózó.

A 80 kg-osok között Szabó László is a negyeddöntőben szenvedett vereséget: a magyar birkózó nagyon meghajtotta a törökök veterán világbajnokát, Selcuk Cebit, aki csak véleményes bírói ítéletek után tudta legyőzni 3:2-re. Cebi azonban az elődöntőben technikai tussal legyőzte a grúz Lasa Gobadzét (jobban mondva, utóbbi magára húzta, így tulajdonképpen saját magát fektette két vállra...), így Szabó László a vigaszágon folytathatja.

A korábban vereséget szenvedő Korpási Bálint és Lám Bálint legyőzői nem jutottak döntőbe, így számukra véget ért a viadal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik