NS: sokkoló bostoni események. Javítani - a kazahok ellen?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.16. 23:39
A Nemzeti Sport szerdai számából:

A Bp. Honvéd megállította a Ferencváros menetelését – mi történt a meccsen? Miért zavarta el a kispadtól a hazai edzőt a bíró? És miként kapott ki simán a Diósgyőr Siófokon? Szentes Lázár ismét meglehetősen furcsán nyilatkozott – de mit is?
A Bp. Honvéd megállította a Ferencváros menetelését – mi történt a meccsen? Miért zavarta el a kispadtól a hazai edzőt a bíró? És miként kapott ki simán a Diósgyőr Siófokon? Szentes Lázár ismét meglehetősen furcsán nyilatkozott – de mit is?

*

Az egész világot sokkolták a hétfő délutáni események, amikor a bostoni maratoni célegyenesében két pokolgép is felrobbant a befutónál. A tragédiában hárman – köztük egy nyolcéves kisfiú – életüket vesztették, legalább 144-en megsebesültek, közülük 17-en válságos állapotban vannak. Többeken amputációt kellett végrehajtani. Miért? És hogy lesz ezután? Mit mondanak a szakértők?

*

A jóból sosem elég: vasárnap a bajnokságban játszott remek mérkőzést egymással a Videoton és a Győri ETO – a párharc 1–1-re végződött –, szerdán pedig a Magyar Kupában csap össze a két csapat. A hazaiak futballistája, Gyurcsó Ádám azt reméli, a Videoton előnyt szerez a visszavágóra, a győriek védőjének, Lipták Zoltánnak ugyanakkor meg sem fordul a fejében a vereség. Azaz?

*

Csalódottság, elmélkedés, harciasság: ez jellemezte a magyar jégkorong-válogatott tagjait a Dél-Koreától elszenvedett vereség másnapján. A mieink elemezték a kudarcot és a következő ellenfelet is, amely ellen jobbszélsőnk, Sofron István szerint a csapat bizonyítja, hogy sokkal jobban tud hokizni, mint tette legutóbb. Ám ehhez kell az összekapaszkodás! Már a kazahok ellen is!

*

Egy magyar csapatot, az Egert már elbúcsúztatott a Crvena zvezda a vízilabda Bajnokok Ligájában, az A-Híd-Szeged azonban nem szeretne így járni, s kiharcolná a négyes döntőbe jutást. Az első találkozó felvezetéseként a kulcsembereket kérdeztük szerb riválisukról. Mennyi a valós esély?

*

Kedvezett a szerencse a Győri Audi ETO KC-nak, amely a keddi sorsolás szerint idegenben kezdi a Bajnokok Ligája döntőjének párharcát a Larvik ellen– következésképp hazai pályán fejezi be. De valóban szerencse ez?

*

Az elmúlt évek legbiztatóbb szezonkezdetén van túl a Ferrari, Fernando Alonso mind sanghaji győzelmét, mind pedig melbourne-i második helyét „erőből" érte el, ráadásul a csapat pilótái az időmérőn is vitézkednek. Az olaszok stabil alapra építkezhetnek.

*

Igazi erőcsatár volt. A szó nemes és klasszikus értelmében is. Az MTK történetének egyik legjobb támadójának számított. Boda Imre hosszú éveket töltött kék-fehérben, bajnoki címet nyert a klubbal, sőt büszkén mondhatja azt is, hogy a görög gólkirályi címet is elhódította. Talán még ennél is fontosabb, hogy harminc éve nős, s ha hiszik, ha nem, boldog, harmonikus életet él. Ő az Elveszett Kedvenc rovatunk újabb főszereplője!

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik