Birkózás: a Sziget SC sportolója a szigethalmi verekedés sérültje

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.01.03. 18:46
A szigetszentmiklósi sportklub, a Sziget SC sportolója a szilveszteri szigethalmi verekedésben megsérült 19 éves birkózó - erősítette meg Joszkin János, a klub birkózó szakosztályának vezetőedzője csütörtökön az távirati irodának a Csepel.info információit. A másik sérült az MTK 17 éves ökölvívója.

Joszkin János elmondta, hogy bár egyik sportolótársa már volt benn a sérült birkózónál a kórházban, a 19 éves sportoló még nem látogatható.

A fővárosi Merényi Gusztáv Kórház tájékoztatása szerint a kedden kora reggel szúrt sebekkel hozzájuk szállított két fiatal közül a 19 éves birkózó hasfalán áthatolt a szúrás, emiatt "hasi feltárás történt", és a hasüregben szervsérüléseket is találtak. A sérült az intenzív osztályon van, állapota súlyos, életveszélyes.

A 17 éves ökölvívó testén számos, a fejet, a mellkast és a végtagokat érintő "szúrt sebzéseket" találtak, ezek izomsérüléseket okoztak, a testüregbe nem hatoltak be. A beteg sérüléseit műtőben látták el, a sérült jelenleg jó általános állapotban van, sérülése nyolc napon túl gyógyuló - közölte a kórház.

Az MTK ökölvívó-szakosztálya a honlapján azt írta, hogy az ökölvívót nyolc késszúrás érte, ezek közül négy a szíve tájékán, de a sportoló jól van. A szakosztály elnöksége szerdán a kórházban meglátogatta a megkéselt sportolót, aki ha nem lép fel komplikáció, akkor a hétvégére már haza is mehet.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint két férfi szúrt sérüléseket szenvedett szilveszter éjjelén egy szigethalmi szórakozóhelyen kitört verekedésben. Az egyik támadót, a 17 éves J. János helyi lakost már január elsején gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, ellene emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. A fiatalkorú elkövetőt csütörtökön a Budakörnyéki Járásbíróság harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte; a másik támadót jelenleg is keresi a rendőrség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik