Lósport: Overdose hazatér Angliából - már úton van Alagra

Vágólapra másolva!
2012.04.20. 10:51
A továbbra is sérüléssel bajlódó Overdose hazatér Angliából, már úton van Alagra – adta hírül a PannoniaOverdose.hu.

A ló társtulajdonosa, Mikóczy Zoltán korábban még abban a lehetőségben is gondolkodott, hogy Overdose Angliában marad és ott kezdik meg felkészítését, ám akkor még nem számolhatott azzal, hogy Overdose az állatorvos javaslatára egy hónapos boxpihenőre kényszerül, ami után a felkészítését az alapoktól kell újrakezdeni. A ló már úton van haza Alagra, hogy amikor majd elkezdhetik fokozatosan terhelni, akkor az őt legjobban ismerő csapat legyen körülötte.

A régóta sérüléssel bajlódó Overdose március 15-én érkezett Angliába Dubaiból. Hétfőn másodszor patkolták újra. Mikóczy Zoltán elmondása szerint ezúttal is ortopéd patkót kapott, az állatorvosi jelentés szerint semmilyen utólagos probléma nem jelentkezett nála.

„Még mindig nem lehetek biztos abban, hogy jó döntést hoztam. Angliába érkezése óta boxpihenőn van, mert nem lehetett vele az általam elképzelt munkát elkezdeni. Ezért amikor majd terhelhetővé válik, a munkát az alapoktól kell indítani. Ekkor pedig szerencsésebb, ha fokozatosan terheljük, amihez elengedhetetlen, hogy az őt legjobban ismerő csapat foglalkozzon vele. Akkor tudunk lépésről lépésre haladni, ha állandóan a szemünk előtt van. Ezért azt láttam a legcélszerűbbnek, hogy hazahozzuk Overdose-t" – nyilatkozta Mikóczy.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik