Hibátlan főpróba: óriási küzdelemben megvertük a románokat

BALLÓK CSILLA JELENTI DETTENHEIMBŐLBALLÓK CSILLA JELENTI DETTENHEIMBŐL
Vágólapra másolva!
2009.05.23. 00:10
Címkék
A Dettenheimben zajló teke csapat-világbajnokságon a férfi válogatott 6:2-re győzött a románok ellen a középdöntő második mérkőzésén, és veretlenül, csoportelsőként jutott be a szombati elődöntőbe, ahol a másik csoport másodikjával, a házigazda németekkel játszik az aznapi döntőbe kerülésért.

Pedig nem is kellett volna nyernie a magyar válogatottnak, hiszen a szlovének megverték a cseheket, így a mieink 4 ponttal vezették a csoportot három kétpontos csapat előtt, akik közül a románokkal vívták a középdöntő utolsó találkozóját, miközben a szerbek a németekkel küzdöttek a másik csoport megnyeréséért.

„Hole mal den Rüksack!” Azaz csak gondolták a németek, hogy azt skandálja a magyar tábor, hozzák már a hátizsákot. Pedig csak a „hajrá, Magyarország”-ot énekelte a pályán lévőknek.

Bár a szombati elődöntőn remélhetőleg sikerül úgy alakítani az eredményt, hogy a házigazdák csak „hátizsákhordónak” szegődhetnek majd mellénk.

A főpróba mindenesetre jól sikerült, hiszen a románokat óriási csatában vertük meg. Az első sor után 0:2 volt az állás, és úgy tűnt, nem igazán töri össze magát a győzelemért a magyar csapat.

Nem arról van szó, hogy nem küzdöttek a játékosok, de mintha a kelleténél jobban a levegőben lógott volna, hogy mi már továbbjutottunk, szenvedjen, aki még nem.

A románok is biztosan úgy gondolták, így lenne ez rendjén, hiszen jó néhány játékosuk Magyarországon tekézik, igazán megtehetnénk nekik azt a „baráti gesztust”, hogy hagyjuk magunkat elpáholni.

Csakhogy a pályán nincs barátság. És ha már itt tartunk, ha ők a középdöntő első napján, csütörtökön megverték volna a cseheket, mindkét csapat kényelmesen bemasírozhatott volna az elődöntőbe, akár első, akár második helyen.

Az meg, hogy az elődöntőben a németekkel vagy a szerbekkel kell játszani, édes mindegy, mindkét csapat kitűnő erőkből áll. „Ha választani kell a kettő között, talán mégis inkább azt mondom, a németek ellen szeretnék játszani, ők valahogy könnyebb ellenfélnek tűnnek, bár a legjobb négyben már nincsenek ilyenek” – mondta Ferencz József még a hét elején, aki a mérkőzés után alig tudott megszólalni a boldogságtól.

Volt is rá oka bőven. És hadd örüljenek a németek, a végén már tényleg azt énekelte a magyar tábor, hogy „hole mal den Rücksack!” Szombaton hozhatják is.

TEKE, CSAPAT-VB, DETTENHEIM

Férfiak, Középdöntő
Magyarország–Románia 6:2 (3834:3813)
A magyarok eredményei:
Farkas Sándor 613
Kiss Tamás 602
Zapletán Zsombor 648 (1 csapatpont)
Nemes Attila 644 (1)
Kiss Norbert 673 (1)
Németh Csongor 654 (1)

Szlovénia–Csehország 6:2 (3821:3724)

A csoport végeredménye
1. Magyarország 6 pont
2. Csehország 2 (11:13)
3. Románia 2 (11:13) (Csehország–Románia 7:1)
4. Szlovénia (9:15)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik