Kiss László szövetségi kapitány hét fiatalnak szavazott bizalmat

Vágólapra másolva!
2008.11.18. 11:04
Hét fiatal úszó is helyet kapott a decemberi, rijekai rövid pályás Európa-bajnokságra utazó magyar csapatban, ugyanakkor két, korábban sikeres sportoló, Bodor Richárd és Kovács Emese kimaradt a keretből. Az már korábban eldőlt, hogy Hosszú Katinka sem vesz részt a viadalon, ott lesz viszont Cseh László, aki lélekben már a jövő évi római vb-re készül.
Kovács Emese nem ugrik vízbe Rijekában
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Kovács Emese nem ugrik vízbe Rijekában
Kovács Emese nem ugrik vízbe Rijekában
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Kovács Emese nem ugrik vízbe Rijekában

„A legfontosabb célunk az, hogy a fiatal tehetségeket felzárkóztassuk a felnőttmezőnyhöz. A Rijekába utazó csapatban hét ilyen úszó is van, most nekik szeretnénk lehetőséget adni” – mondta a Nemzeti Sportnak Kiss László szövetségi kapitány.

„A rövid pályás országos bajnoksággal elindult a londoni olimpiai ciklus, nekünk pedig az a célunk, hogy 2012-ben is az úszók utazzanak legnagyobb számban a játékokra. Terveink között 35 tagú csapat szerepel, s nemcsak mennyiségben, minőségben is szeretnénk fejlődni. A bajnokság megmutatta, hogy erre minden reményünk megvan, hiszen a három nap alatt az öt felnőtt országos csúcs mellett huszonkilenc korosztályos rekord is született.”

A szisztematikus építkezés célja az, hogy a magyar küldöttség Londonban eredményesebben szerepeljen, mint Pekingben. A kapitány természetesen nem mondott le Kovács Emeséről sem, ám ő egyelőre nincs olyan állapotban, hogy ott lehessen a rijekai viadalon.

„Emese másfél hónapja új edzésmódszerrel készül, ennyi idő alatt nem lehet csodát tenni – fogalmazott Kiss László. – Beszéltem vele, és megértette a döntésemet, mert belátta: a rövid pályás Európa-bajnokságon még nem lenne értelme elindulnia.”

A pekingi olimpián háromszoros ezüstérmes Cseh László elmondta, hogy a kontinensbajnokságon a 4x50-es vegyes váltóban és háton indul.

„Nem tervezek más számot, és nem is lenne értelme, mert jelenleg egyáltalán nem edzek, ugyanis pihennem kell, feltöltődésre van szükségem ahhoz, hogy a következő években is jól teljesítsek” – nyilatkozta Cseh lászló, aki lélekben már a jövő évi római világbajnokságra készül.

AZ UTAZÓ KERET

Férfiak: Balog Gábor, Cseh László, Gyurta Dániel, Gyurta Gergely, Kis Gergő, Kovács Norbert, Molnár Ákos, Nagy Péter, Szilágyi Ádám, Takács Krisztián, Verrasztó Dávid.
Nők: Bordás Beatrix, Dara Eszter, Dobár Éva, Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka, Mutina Ágnes, Szepesi Nikolett, Tompa Orsolya, Verrasztó Evelyn.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik