Tóth Krisztina három éremmel térhet haza Szentpétervárról

Vágólapra másolva!
2008.10.11. 19:15
Már csak két magyarért, Tóth Krisztináért és Póta Georgináért szoríthattunk a szentpétervári asztalitenisz Európa-bajnokság szombati, utolsó előtti napján, de őértük nem hiába. Párosban felettébb sima mérkőzésen verték meg ellenfelüket az elődöntőben, így vasárnap az aranyéremért játszhatnak, míg egyesben Tóth a négy közé jutott.
Tóth Krisztina (balra) és Póta Georgina döntőt játszhat vasárnap
Fotó: Imago
Tóth Krisztina (balra) és Póta Georgina döntőt játszhat vasárnap
Tóth Krisztina (balra) és Póta Georgina döntőt játszhat vasárnap
Fotó: Imago
Tóth Krisztina (balra) és Póta Georgina döntőt játszhat vasárnap

A délelőtt folyamán mindkét játékosunk sikerrel vette egyéni nyolcaddöntőjét: Tóth Krisztina a román Elizabeta Samarát verte meg 4:2-re, míg Póta Georgina a cseh Iveta Vacenovskát búcsúztatta 4:1-gyel.

Kora délután a párosok elődöntőjében volt jelenése a két magyar hölgynek, és olyan meccsen győztek, amelyet a szívproblémával küszködő nézők is nyugodtan végignézhettek, mivel semmiféle izgalmat nem hozott. A Veronika Pavlovics, Okszana Fagyejeva duó tagjai egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a magyarok erőszakos játékával, remek pörgetéseikkel rendre problémájuk akadt.

Nem is lehetett más ennek a vége, mint sima, 4:0-s győzelem, így Tóthék önbizalommal telve várhatják a vasárnapi döntőt, melyben az olasz Wenling Tan-Monfardini, Nikoleta Stefanova kettőssel találkoznak majd.

Jó előjelekkel kezdhették tehát az egyesek negyeddöntőit lányaink, de sajnos nem folytatódott a magyar sikersorozat. Póta Georgina a litván Ruta Paskauskiene ellen lépett asztalhoz, és bár 3:1-es hátrányból még sikerült kiegyenlítenie, a döntő játszmát 11–7-re elvesztette.

Ezt követően Tóth Krisztina következett a horvát Sandra Paovic ellen, és bosszantó módon az első két szettet minimális különbséggel, 11–9-re elbukta. Nem esett azonban kétségbe balkezes klasszisunk, és ugyanilyen arányban megnyerte a következő két játszmát, kiegyenlítve ezzel az állást. A lendületbe jövő magyart ezután már nem lehetett megállítani, az utolsó két szettet viszonylag simán hozta, így bejutott a legjobb négy közé.

Ezzel eldőlt, hogy Tóth három éremmel térhet haza az Eb-ről, mivel a párosban és az egyesben bemutatott remeklése előtt a csapatversenyben ezüstérmet szerzett.

Tóth Krisztina magyar idő szerint 9:30 órától az osztrák színekben szereplő Liu Jia ellen játszik majd az egyesek elődöntőjében, míg a női páros döntőjét vasárnap 14 órától rendezik.

ASZTALITENISZ EB, SZENTPÉTERVÁR

NŐI PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Tóth, Póta–Ver. Pavlovics, Fagyejeva (fehérorosz, orosz) 4:0 (5, 5, 3, 6)
Tan-Monfardini, Stefanova (olasz)–Xu Jie, Partyka (lengyel) 4:3 (–5, –6, 10, 8, 8, –9, 4)

NŐI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Póta–Vacenovská (cseh) 4:1 (–9, 7, 10, 14, 7)
Tóth–Samara (román) 4:2 (–10, 7, 8, 1, –10, 9)

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Tóth–Paovic (horvát) 4:2 (–9, –9, 9, 9, 4, 6)
Paskauskiene (litván)–Póta 4:3 (11, –7, 9, 13, –6, –8, 7)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik