Kammererék nem „osztozkodnak” Sári Nándoron Janiccsal és Kováccsal

Vágólapra másolva!
2008.09.27. 10:34
Sári Nándor válaszút elé került. Az olimpiát követően férfi kajakosai, Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor és Benkő Zoltán úgymond ultimátumot adtak neki: a jövőben nem vennék jó néven, ha megosztaná az idejét köztük és az ötkarikás játékok előtt hozzá csatlakozó női versenyzők között. Ugyanakkor a lányok is megkeresték őt, akik több mint valószínű, hogy új trénerrel kezdik el a felkészülést a jövő évre.
Sári Nándor a jövőben csak Kammereréket irányítja
Fotó: NS-archív
Sári Nándor a jövőben csak Kammereréket irányítja
Sári Nándor a jövőben csak Kammereréket irányítja
Fotó: NS-archív
Sári Nándor a jövőben csak Kammereréket irányítja

Sári Nándornak jutott siker és sikertelenség is a pekingi olimpián. Csapata megítélése vegyesnek mondható, éppen ezért valószínű volt, hogy az egyébként is „vegyes” csoport nem sokáig tartható.

Érezték ezt a Pekingben nagy esélyesként rajthoz álló, ám a dobogóról leszoruló versenyzői, Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor, tisztában voltak ezzel a lányok, Kovács Katalin, Janics Natasa, Szabó Gabriella és Kozák Danuta, valamint maga az edző is, aki az elmúlt napokban csapata mindkét felével hosszasan elbeszélgetett a jövőről.

„A fiúk jelezték, nem vennék jó néven, ha megosztanám az időmet köztük és a lányok között. Megoldást vártak tőlem. Ez nagyjából meg is született: leültem a lányokkal beszélgetni a jövőről, de hamar kiderült, ők is tisztában vannak vele, hogy a sikeres felkészülés érdekében olyan trénerre van szükségük, aki teljes egészében nekik szenteli az idejét” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Sári Nándor.

„Ha nem találnak maguknak megfelelő szakembert, akkor egy fiatal segédedzővel, de az én edzéstervem alapján készülnek, s afféle külső szem, szakértő leszek, vagyis a technikai kérdésekben továbbra is a segítségükre lennék” – tette hozzá Sári.

Szabó Gabriella a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy egyes híresztelésekkel ellentétben csapatuk (a Janics, Kovács, Szabó és Kozák alkotta négyes) nem bomlik szét. Vagyis együtt döntenek a tréner személyéről, és közösen folytatják pályafutásukat, ám az biztos, hogy nem korábbi edzőjüknél, Fábiánné Rozsnyói Katalinnál.

A hírek szerint a szövetségi kapitányi posztot 2009 tavaszáig betöltő Angyal Zoltán lehet a „befutó”.

A TÉMÁRÓL RÉSZLETESEBBEN IS OLVASHAT A SZOMBATI NEMZETI SPORTBAN!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik