Csepel: fellebbezés a Béke téri lámpaoszlopok bontása ellen

Vágólapra másolva!
2008.02.29. 20:18
Egyelőre nem bonthatják le a Csepel SC lámpaoszlopait, ugyanis Németh Szilárd csepeli sporttanácsnok fellebbezést nyújtott be a bontási határozat ellen, adta hírül a csepel.info.
Mint ismert, 2007 nyarán látott napvilágot a hír, hogy a Csepel SC Béke téri ingatlanán nagy változasások elé néznek az ott sportolók: a területen ugyanis lakóparkot, bevásárlóközpontot akarnak építeni. A hírt akkor több érintett, így Zárai László, a Csepel SC Alapítvány vezetője is határozottan cáfolta.

Nem sokkal ezután azonban a lámpaoszlopokat kívánták leszerelni, ám a csepeli sportbarátok tiltakozására a munkálatokat elhalasztották.

2008. január végén a csepeli önkormányzat gazdasági kabinetének üléséről kiszivárgott az a hasznosítási terv, amely azt mutatta, hogy a Béke téren milyen beépítési elképzeléseket szeretnének megvalósítani. Az ott elkészült tervből derült ki, hogy sporttevékenység mindössze a jelenlegi terület egyharmadán maradna meg, az
ingatlanvagyon többi részén pedig lakóparkot, bevásárlóközpontot kívánnak létesíteni.

Időközben kiszivárgott a hír, hogy a Csepel SC kétmilliárd forintot vett fel a terület „fejlesztésére”. Zárai László alapítványi elnök szerint ez a fejlesztési hitel egy, az FTC-mintájára történő sportfejlesztést takar, többek között egy új uszoda építésére kerülne felhasználásra.

A konkrét terveket azonban változatlanul nem tártak a nyilvánosság elé és egy, a kerület civil szervezeteivel folytatott megbeszélésen ki is derült: valójában a sporttelep kétharmad részének bontását tervezik. A sokat hangoztatott FTC-mintával - ahol újjáépítik a stadiont - az is szöges ellentétben áll, hogy a tervek szerint a csepeli stadiont is a földdel teszik egyenlővé. Ennek első lépése lesz a világítótestek bontása, amelyet - egyelőre - megakadályozott a csepeli sporttanácsnok.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik