Mark Selby ismét 5-3-ról fordított és már elődöntős Londonban

KÁLLAI PÉTERKÁLLAI PÉTER
Vágólapra másolva!
2008.01.19. 17:31
Kialakult az elődöntő mezőnye a londoni Wembley arénában zajló Mesterek Tornája (Saga Masters) meghívásos versenyén. Az előzetes várakozásokkal ellentétben a torna nagy esélyeseinek tartott játékosok közül (Ronnie O’Sullivan, John Higgins, Ding Junhui) egynek sem sikerült bejutnia a legjobb négybe. Karrierje során először elődöntős a Mastersen Mark Selby és Marco Fu, meglepően sima győzelmének köszönhetően Stephen Lee és az idei szezonban eddig semmit sem mutató Ken Doherty is.
Mark Selby
Imago
Mark Selby
Mark Selby
Imago
Mark Selby

Úgy tűnik, Mark Selby élete első Mesterek Tornáján minden várakozást felülmúl, miután megismételte első fordulós teljesítményét és ismét 5-3-as állásból fordítva jutott tovább.

Az áldozat ezúttal Stephen Maguire volt, aki John Higgins és Ronnie O’Sullivan kiesését követően a torna elsőszámú esélyesévé lépett elő, ám hamar búcsúzni kényszerült.

A mérkőzésen Selby kezdett jobban, egy 58-as bréknek köszönhetően szerzett vezetést. A következő frame-ben is jól indult, ám 68-0-s állásnál elhibázott egy egyszerű pirosat. Maguire – csakúgy, mint az előző fordulóban – élt lehetőségével, és kiegyenlített.

A következő két játékot hozta az Észak-ír Kupa győztese, és 3-1-es állásnál mentek pihenőre.

Ezt követően nagy küzdelem volt jellemző, és 4-3-nál úgy tűnt, Selby kiegyenlít, ám ismét hibázott (ezúttal egy könnyű sárga golyót), így Maguire fél lábbal már az elődöntőben érezhette magát.

Ami ezután következett az bizonyította Selby tehetségét és hidegvérét. Először egy 103-as, majd egy 54-es brék következett, utána a döntő frame egy újabb 54-es brékkel sikerült.

„Nem hiszem el, hogy kikaptam.” - nyilatkozta a csalódott Stephen Maguire.

Hasonló nagy fordításának köszönhetően elődöntős Ken Doherty is. Shaun Murphy már 4-1-re is vezetett ellene, utána azonban Doherty kitűnően játszott:

Négy frame alatt három fantasztikus bréket produkált (141-est, 114-est és egy 123-ast), így megérdemelten jutott tovább.

A forduló legsimább meccsén az idei szezonban csak szenvedő Stephen Lee könnyedén verte az esélyesebbnek tartott Peter Ebdont.

Lee kihasználta ellenfele sorozatos hibáit és gyorsan elhúzott 5-0-ra. Ezt követően Ebdon összeszedte magát, sikeresen szétbontotta a pirosakat és kitűnő lehetősége volt, hogy egy maximum bréket lökjön.

Tizennégy piros és tizenhárom fekete belökött golyó után azonban, elhibázott egy nem túl nehéz fekete golyót, így „csak” egy 105-ös brék lett belőle.

A következő frame-ben aztán Lee besöpörte a győzelmet és Marco Fuval játszik a vasárnapi döntőért.

Az ázsiai rangadón Marco Fu és Ding Junhui csapott össze. A mérkőzés kulcsmomentuma a hatodik frame volt, amikor Ding elvétett egy fekete golyót, így 4-2 helyett 3-3 lett az állás.

Onnantól pedig Fu lehengerlően játszott, és 6-3-ra győzött, így a hongkongi játékos remek szezonja tovább folytatódik.

MESTEREK TORNÁJA

Negyeddöntők (6 nyert játékig)
Mark Selby (angol) - Stephen Maguire (skót) 6-5
Ken Doherty (ír) - Shaun Murphy (angol) 6-5
Stephen Lee (angol) - Peter Ebdon (angol) 6-1
Marco Fu (hongkongi) - Ding Junhui (kínai) 6-3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik