Vívó-vb, Szentpétervár: Knapek, Mohamed, Újlaky a nyolc között

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2007.10.04. 16:43
Knapek Edina, Mohamed Aida és Újlaky Virgine is bejutott a negyeddöntőbe, s mivel előbbi kettő azonos ágon szerepel, biztosan lesz magyar érmes a szentpétervári vívó-világbajnokság női tőr versenyében.
Először Knapek lépett pástra a romániai Cristina Stahllal szemben. Az első érvényes akció a magyar tőrözőé volt, de aztán Stahl fordított (1-3). Knapek azonban ezt követően sorozatban három tust adott, ezzel megint nála volt az előny (4-3).

Az utolsó szakaszban 4-4-nél és 5-5-nél egyenlő lett az állás, majd Knapek akciója volt eredményes, Stahl azonban 14 mp-cel a vége előtt egalizált. A hosszabbításra a magyar vívó volt a kedvezményezett, de nem kellett élnie ezzel az előnnyel, az egyperces vívóidő lejárta előtt, 38 mp elteltével eltalálta ellenfelét (7-6).

Ezzel biztossá vált, hogy lesz magyar érmes, mivel ugyanezen az ágon a következő asszóban Mohamed Aida és Varga Gabriella (képünkön) találkozott egymással. Az összecsapás egyoldalú volt, Mohamed 15-3-ra nyert.

Bravúrosan menetel Újlaky Virgine is, aki az oroszok egyik kiválóságát, Jana Ruzavinát verte meg. Igyekezett tartani a lépést nevesebb ellenfelével szemben, két találatnyinál nagyobb hátrányba nem került, a végén pedig egyszerűen ellenállhatatlan volt. Az első szünetnél 4-3, a másodiknál 9-9 volt az állás, a vége 15-10 lett. Újlaky ellenfele a négy közé kerülésért a címvédő olasz Margherita Granbassi lesz.

SZENTPÉTERVÁR, VILÁGBAJNOKSÁG

NŐI TŐR, A 16 KÖZÖTT:
Knapek Edina-Cristina Stahl (román) 7-6
Mohamed Aida-Varga Gabriella 15-3
Újlaky Virginie-Jana Ruzavina (orosz) 15-10
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik