Mészáros Dömötör szerint nagyon nehéz feladat vár a válogatottra

Vágólapra másolva!
2007.11.27. 13:22
Mészáros Dömötör, a magyar röplabda-válogatott meghatározó játékosa szerint a szerdán kezdődő olimpiai előselejtezőn nehéz dolga lesz a hazai együttesnek, hiszen két olyan csapat is az ellenfelek között van, amely rengeteg meccset játszott az elmúlt években.
„A finn és a lengyel válogatott is a Világligában, a Világkupában, az Európa-bajnokságon és különféle selejtezőkön szerepelt mostanában – mondta Mészáros. – Raul Lozano a lengyel, és Mauro Berrutto a finn válogatott szövetségi kapitánya is remek edző, a legjobb formánkat kell mutatnunk, hogy megnehezítsük a dolgukat. Egyénileg tapasztaltak vagyunk, de ez a válogatottban nem sokat számít.”

A csoportból az első helyezett jut tovább a januári, törökországi selejtezőre.

A kiváló magyar játékos nemrég váltott klubot, Olaszországból, a Garda-tó közelében lévő Montichiariból költözött Nyenyecföld szívébe, Novij Urengojba. A kezdet persze ezúttal sem volt könnyű…

„Az első néhány napon arra gondoltam, hogy összepakolom a cókmókomat, és hazajövök, aztán fokozatosan alkalmazkodtam a körülményekhez – jelentette ki Mészáros. – Az egész csapat Moszkvában lakik, csak a meccsek előtt utazunk a klub saját repülőgépével Urengojba, ami a fővárostól három-négy órára van, az északi sarktól pedig csupán nyolcvan kilométerre! Az időeltolódást nehéz volt megszokni, és a hőmérséklet sem kimondottan kellemes, bár a java még csak most jön, állítólag a mínusz ötven fok sem ritka arrafelé. A liberónk az elnök fia, mindenben nagyon sokat segít. A csapaton belül angolul, oroszul és olaszul kommunikálunk egymással.”

A szibériai város, Novij Urengoj nagyon gazdag, más sport nincs, mindenük a röplabda. A magyar klasszis elmondása szerint a csapat jó, bár kisebb hiányosságai még vannak.

„Nálunk játszik az orosz válogatott két kiválósága, Roman Jakovlev és Ijla Szaveljev, valamint az Egyesült Államok válogatottjával jelenleg Japánban, a Világkupán szereplő Thomas Hoff – mutatta be három legismertebb csapattársát Mészáros Dömötör. – Ahogy tavaly, a bajnokságban idén is szeretnénk a négy közé kerülni, és megvédeni elsőségünket a CEV-kupában. A hazai porondon nem lesz könnyű dolgunk, mert az orosz csapatok egyre jobbak. Jövőre az orosz bajnokságot a világ legerősebb sorozatává akarják fejleszteni, és ennek gyakorlatilag semmi akadálya nincs, hiszen anyagilag mindent megengedhetnek maguknak. Ha az Urengoj és a Kaposvár is továbbjut a CEV-kupa következő fordulójából, akkor a két csapat egymással találkozik. Már nagyon várom!”

Az Európa-szerte legismertebb magyar játékos Moszkvától húsz kilométerre lakik, a városközpontba metróval húsz perc, autóval három és fél óra alatt jut be. Azt mesélte, hogy óriási forgalmi dugók vannak minden hétköznap, de ez nem is csoda, hiszen húsz millióan laknak a fővárosban, az agglomerációból pedig további hatmillió ember jár dolgozni Moszkvába.

Az olimpiai előselejtező programja (Szombathely):

  • November 28., szerda
  • 17.30: Dánia–Belgium (B-csoport)
  • 20.00: Észtország–Finnország (A-csoport)
  • November 29., csütörtök
  • 17.30: Lengyelország–Dánia (B-csoport)
  • 20.00: Magyarország–Észtország (A-csoport; TV: Sport1)
  • November 30., péntek
  • 17.30: Lengyelország–Belgium (B-csoport)
  • 20.00: Magyarország–Finnország (A-csoport; TV: Sport1)
  • December 1., szombat
  • 15.30: elődöntő (TV: Sport1)
  • 18.00: elődöntő
  • December 2., vasárnap
  • 15.00: Döntő (TV: Sport1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik