Kedden elnökségi ülést tartott a Magyar Röplabda-szövetség

Vágólapra másolva!
2007.11.14. 14:56
A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége november 13-án ülést tartott. A megbeszélésen módosították a női bajnokság (NB I Liga) versenykiírását, döntöttek a strandröplabda-edzőképzés elindításáról, és ünnepélyes évzáró bankett megrendezéséről is.
Dikácz Ernő, a Magyar Röplabda-szövetség főtitkára
Dikácz Ernő, a Magyar Röplabda-szövetség főtitkára
Dikácz Ernő, a Magyar Röplabda-szövetség főtitkára
Dikácz Ernő, a Magyar Röplabda-szövetség főtitkára

Versenykiírás-módosítás:
A versenykiírás jelentősen nem módosult. Egyetlen apróbb változtatás történt, ennek lényege, hogy a női NB I Liga Liga-csoportjának rájátszásában nem a 9–12. és 13–16. helyen végzett csapatok játszanak mérkőzéseket egymás között, hanem – mivel az NB I Ligában csak 14 együttes van – a 9–11. és a 12–14. helyezettek csatáznak a feljutásért, illetve a kiesés elkerüléséért. Két csapat jut fel az NB I Liga Kiemelt-csoportjába, és két csapat esik ki az NB I Ligából. A csapatok az egymás ellen korábban elért eredményeket nem viszik magukkal a rájátszásra, sorsolási számuk az alapszakaszban elért helyezésükből következik.

Személyi változás:
A magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya, a Betonút-NRK-Nyíregyháza bajnoki és Magyar Kupa-címvédő együttesének vezetőedzője, Ludvig Zsolt családi okok miatt lemondott a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagságáról.

Edzőképzés:
2008-ban strandröplabda-edzőképzés indul a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán, közismert nevén a TF-en. A kapcsolatfelvétellel és részletek kidolgozásával az elnökség Dikácz Ernő főtitkárt bízta meg.

Díjátadó, évzáró gála:
A Magyar Röplabda Szövetség december közepén ünnepélyes évzáró bankettet rendez, ennek keretében adják át az elmúlt esztendő legjobbjainak járó elismeréseket.

Új tagok:
Az MRSZ hat új tagszervezetet vett nyilvántartásba: Dunakanyar SE (Szentendre), RÖPKE (Kecskemét), Debreceni Amatőr RSE, Debreceni Honvéd SE, Pankasz Községi SK, Somogyjádi RSE.

Strandröplabda:
A Strandröplabda Albizottsággal kapcsolatos vizsgálatról az Ellenőrző Bizottság elnöke beszámolt, a döntést a két hét múlva sorra kerülő rendkívüli elnökségi ülésre halasztotta a testület.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik