Kamion Eb: Kiss Norbert kétszer győzött vasárnap Mostban

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2023.08.27. 17:44
null
Kiss Norbert tovább növelte előnyét összetettben (Fotó: Nemzeti Sport, archív)
Megállíthatatlan a magyar címvédő! A szombati győzelem és negyedik hely után vasárnap két első helyet könyvelhetett el Kiss Norbert a kamion Európa-bajnokság Mostban megtartott hétvégéjén, amivel tovább növelte egyébként is tetemes előnyét az összetettben.

 

Hogy mi a titka? Erre a kérdésre Kiss Norbert általában aztán válaszolja, hogy a csapat sokat dolgozik és remek munkát végez. Jók a beállítások, ő pedig igyekszik mindent megtenni a sikerért.

A recept tehát nem túl bonyolult, a megvalósítás azonban korántsem egyszerű. Vasárnap, Mostban például meg kellett küzdeni az ellenfeleken kívül a hektikus időjárással is, ám a négyszeres Európa-bajnok magyart egyáltalán nem zavarta meg az eső, viszonylag simán harcolta ki a pole pozícióból való indulás jogát, azután pedig az első, majd a fordított rajtrácsos második versenyt is megnyerte!

Mindez egyébként azt jelenti, hogy Kiss az eddig megtartott 20 futam közül 13 alkalommal nem talált legyőzőre, ami egyszerűen fantasztikus.

„Az első versenyen jobbak voltak a körülmények, mint az időmérésen, vizes volt ugyan a pálya, de nem állt meg a pályán a víz, így lehetett egy kicsit jobban nyomni a gázt – nyilatkozta az első futam végén Kiss. – Nagyon örülök, hogy itt volt Adam (Lacko) a mezőnyben, mert neki ez hazai pálya, ráadásul nagyon jól megy esőben, mindig büszke vagyok rá, ha sikerül legyőzni ilyen körülmények között, és most sikerült...”

Kissnek ez volt a 60. időmérőn aratott sikere, és a vasárnapi kettővel összesen 93 győzelemnél és 185 dobogós helynél tart, ami elég szép statisztika, tekintve, hogy 364 alkalommal indult Európa-bajnoki futamon.

„A második verseny nem volt könnyű, elsősorban egyébként az időjárási viszonyok miatt, mert bár volt száraz nyom, egyre sötétebb lett, és a végén már eléggé korlátozottak voltak a látási viszonyok – folytatta Kiss. – Még éppen időben, a piros zászló előtt sikerült megelőzni Steffi Halmot, úgyhogy megvan a vasárnapi második győzelem is!”

Kissnek egyébként nemcsak Halmot előzte meg tisztán és látványosan a fordított rajtrácsos futamon, hanem a többi ellenfelét is, ami azt mutatja, amit a statisztika: elképesztő fölényben van az idén az ellenfeleivel szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik