TCR World Tour: Michelisz-győzelem az első olaszországi versenyen

Vágólapra másolva!
2023.06.11. 11:48
null
Michelisz nyert az első versenyen Vallelungában (Fotó: www.tcr-series.com)
Michelisz Norbert aratott győzelmet a TCR World Tour olaszországi hétvégéjének első versenyén. A Hyundai kettős sikerét Mikel Azcona tette teljessé, míg a dobogó alsó fokára Thed Björk állhatott fel.

 

 

 

Michelisz Norbert az idén másodszor szerezte meg a pole pozíciót, így a nyitány után Vallelungában is ő várhatta az élről a piros lámpák kialvását. Mellőle a csapattárs, Mikel Azcona rugaszkodhatott el, míg a második sorban Thed Björk és Frédéric Vervisch foglalhatott helyet. A BRC Hyundai N Squadra Corse-csapat Olaszországban indított harmadik versenyzője, Marco Butti a tizenharmadik pozícióból indulhatott.

A két Hyundai-versenyző, Michelisz és Azcona kanyarokon keresztül nagy csatát vívott az első helyért, de az első kör végén továbbra is a magyar nevével kezdődött a lista. A kettős mögött Vervisch érkezett, majd Björk és Rob Huff sorakozott az első ötösben, míg a hazai közönség előtt futó Butti hiába lépett előre egy pozíciót, rövidesen elvesztette a megszerzett a helyet.

Azcona a következő körökben is szorosan tapadt Micheliszre, féltávnál mindössze 7 tized választotta el egymástól a két Hyundait, míg Vercisch további 1.4 másodperces lemaradással következett a harmadik helyen. A negyedik Björk hátránya eközben az 5 szekundumot is meghaladta, míg hátrébb Sylvain Poussier számára ért véget a verseny az autó meghibásodása miatt.

Két körrel a vége előtt Michelisz kisebb hibát vétett, de Azcona nem tudta kihasználni a lehetőséget, míg mögöttük Vervisch lassult le látványosan, s vesztette folyamatosan a pozíciókat. A belga hátraesése után Björk örökölte meg a harmadik helyet, míg mögötte Huff és Yann Ehrlacher egészítette ki az első ötös sorát.

Noha Azcona az utolsó körökben sem szakadt le róla, és végig nagy nyomást helyezett rá, Michelisz elsőként szelte át a célvonalat, és tovább növelte az előnyét az összetettben. A Hyundai kettős sikerét Azcona tette teljessé, míg a dobogó alsó fokára Björk állhatott fel.

Negyedikként Huff látta meg a kockás zászlót, majd Ehrlacher, Néstor Girolami, Santiago Urrutia, Kobe Pauwles, Ma Csing-hua és John Filippi sorakozott az első tízesben.

Az egyéni összetettet immár 30 ponttal vezető Michelisz a tizedik helyről várhatja a részben fordított rajtrácsos futamot.

Folytatás 16 órakor a második versennyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik