WTCR: Ehrlacher az élen, a magyarok a top 10-en kívül Vila Realban

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.02. 14:00
null
Az első edzésen a második lett, utána viszont az élre ugrott Yann Ehrlacher Vila Realban (Fotó: DPPI)
A Lynk & Co végzett az élen a túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai versenyhétvégéjének második szabadedzésén is. Ezúttal Yann Ehrlacher volt a leggyorsabb, aki mögött Mikel Azcona és Santiago Urrutia zárt. A magyar versenyzők közül Michelisz Norbert volt a leggyorsabb, aki 13. lett a második tréningen Vila Realban.

 

Santiago Urrutia és Yann Ehrlacher révén a Lynk & Co nyitott az élen Vila Realban, ám a három magyar versenyző közül ketten is befértek a top 10-be. Tassi Attila ráadásul harmadikként zárta a nyitó tréninget, ami után alig két órával ismét pályára hajthatott a mezőny.

A második szabadedzés elején sokáig Michelisz Norbert állt az élen, s továbbra is erős teljesítményt nyújtottak a Lynk & Co versenyzői. Tassi neve is sokáig az első tízben volt olvasható, ám később kissé hátracsúsztak a magyar pilóták.

A leggyorsabbnak Ehrlacher bizonyult az időmérő előtti utolsó gyakorláson. Másodikként Mikel Azcona zárt, a harmadik leggyorsabb kört Urrutia autózta Vila Realban. Michelisz a 13., míg Tassi a 14. pozícióban zárta a második tréninget. Nagy Dániel ezúttal is a 16. helyen végzett.

Folytatás 18 órakor az időmérővel!

WTCR,
PORTUGÁLIA,MÁSODIK SZABADEDZÉS
1. Yann Ehlacher (francia, Lynk & Co) 1:59.300
2. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) +0.556
3. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk & Co) +0.788
4. Ma Csing-hua (kínai, Lynk & Co) +0.901
5. Yvan Muller (francia, Lynk & Co) +1.171
...
13. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) +1.814
14. Tassi Attila (magyar, Honda) +1.989
...
Nagy Dániel (magyar, Zengő Motorsport) +3.519

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik