WTCR: a Lynk & Co az élen, Tassi a 3. helyen nyitott Vila Realban

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.02. 11:00
null
Tassi Attila a top háromban nyitott Vila Realban (Fotó: DPPI)
Santiago Urrutia volt a leggyorsabb a túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai versenyhétvégéjének első szabadedzésén. A Lynk & Co versenyzője mögött a márkatársa, Yann Ehrlacher zárta a tréninget, a harmadik leggyorsabb kört Tassi Attila autózta. Michelisz Norbert szintén jól kezdett Vila Realban, a hatodik pozícióban zárta a nyitó tréninget, amelyen Nagy Dániel a 16. helyen végzett.

 

Sűrű a program az utóbbi hetekben a WTCR-ben, ezen a hétvégén pedig sor került az idény ötödik fordulójára – a mezőny két év kihagyás után tér vissza Vila Real utcai pályájára. Az első szabadedzés elején a bajnoki éllovas, Mikel Azcona diktálta a tempót, majd nagyjából tíz perccel a kezdés után Michelisz Norbert ugrott az élre.

Tassi Attila szintén jó időkkel kezdte a gyakorlást Vila Realban. Az edzés felénél Santiago Urrutia volt az aktuális leggyorsabb, majd a hajrában az uruguayi márkatársa, Yann Ehrlacher vette át a vezetést. Az első tréning nagy részében a Lynk & Co versenyzői diktálták a tempót, az élen Urrutia zárta a portugáliai első edzést.

A második helyen Ehrlacher nyitott, a harmadik legjobb idővel Tassi kezdte meg a versenyhétvégét. Michelisz a hatodik pozícióban zárta a szabadedzést, amelyen Nagy Dániel a 16. helyen végzett.

Folytatás 13 órakor a második szabadedzéssel!

WTCR,
PORTUGÁLIA,ELSŐ SZABADEDZÉS
1. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk & Co) 1:59.612
2. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) +0.268
3. Tassi Attila (magyar, Honda) +0.777
4. Ma Csing-hua (kínai, Lynk & Co) +0.972
5. Mehdi Bennani (marokkói, Audi) +1.363
6. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) +1.541
...
16. Nagy Dániel (magyar, Zengő Motorsport) +3.864

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik