SuperEnduro: késhegyre menő csatát várnak a világbajnokok

Vágólapra másolva!
2022.02.05. 12:58
null
Az edzésekkel elkezdődött a superenduro-világbajnokság magyar futama (Fotók: MGR Images)
A Papp László Sportarénában már hangolódnak az esti „tűzijátékra” a superenduro világbajnokai.


Az edzésekkel elkezdődött a superenduro-világbajnokság magyar futama a Papp László Sportarénában, ahol a prestige mezőnyben hét világbajnok méreti meg magát. Délelőtt a versenyzői eligazítás után a főszereplők közül néhányan részt vettek a verseny előtti sajtótájékoztatón – abban szinte kivétel nélkül egyetértettek, hogy a szűk, technikás magyar pályán izgalmas verseny zajlik majd ma délután.

Érdekesség: a rendezők 1500 tonna földet, 100 tonna követ és 50 tonna faanyagot mozgattak meg annak érdekében, hogy a lehető legtöbb izgalmat kínálja a pálya a versenyzőknek és a nézőknek egyaránt.


Még most sem késő elindulni: a Papp László Sportaréna kapuit délután négykor nyitják.

És akkor lássuk, mit nyilatkoztak a győztesek:

Billy Bolt:„Jól kezdődött számomra a sorozat, de tudjuk, milyen a superenduro, itt bármi megtörténhet – főleg egy ilyen elképesztően szűk pályán, mint a magyar. Ugyanakkor vannak előzési lehetőségek, úgyhogy szoros és izgalmas versenyre számítok. Az utóbbi hetekben volt egy kis feszültség bennem, de szerencsésen túl vagyok a térdműtéten, és jó formában érzem magam!” – nyilatkozta a világbajnoki címvédő.


Cody Webb:
„Az első futam a lehető legrosszabbul sikerült számomra, fejben sem voltam ott úgy, ahogy kellett volna, úgyhogy csak jobb jöhet. A tőlem telhető legjobban felkészültem, tegnap én jártam be a pályát, amely nagyon szűk és technikás, a javaslatunkra éjszaka végrehajtottak rajta néhány apróbb változtatást, így több a lehetőség az ugratásra. Izgalmas lesz!”

Taddy Blazusiak, a sportág egyik élő legendája: „A lengyel futamon kihoztam magamból a maximumot és ötödik lettem, úgyhogy nincs okom a panaszra. Felkészültem, a motorom remek, a pálya pedig tetszik – végül is az mindenki számára egyforma.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik