WTCR: Ehrlacher újabb győzelemmel a címvédés felé; Michelisz a 7. lett

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.07. 13:03
null
Yann Ehrlacher újabb lépést tett a második bajnoki címe felé (Fotó: DPPI)
Rajt-cél győzelmet aratott a túraautó-világkupa (WTCR) olaszországi versenyhétvégéjének második futamán a bajnoki összetettet vezető Yann Ehrlacher. A dobogóra még Frédéric Vervisch és Gilles Magnus állhatott fel, Michelisz Norbert a hetedik pozícióban ért célba. Tassi Attila a 12. lett, így két magyar versenyző is pontot szerzett a második versenyen Olaszországban.

 

Yann Ehrlacher volt a leggyorsabb a szombati időmérőn, így a bajnoki pontversenyt vezető Lynk & Co-pilóta vághatott neki a pole pozícióból az utolsó összecsapásnak Olaszországban. Ehrlacher mellől Frédéric Vervisch, a második rajtsorból Thed Björk és Gilles Magnus kezdhette meg a futamot. Michelisz Norbert a hetedik rajtpozíciót szerezte meg a kvalifikáción, Tassi Attila a 11.-ként, Boldizs Bence pedig a 18.-ként várhatta a startot.

Ehrlacher jól rugaszkodott el, és megőrizte a vezetést a rajtnál. Vervisch maradt a második, a harmadik pozícióba Magnus lépett előre. Michelisz egy hellyel került előrébb az első kanyarokban. A mezőny egyébként nem jött el olyan szépen, mint az első futamon, többen igen rosszul jártak az első körös helyezkedésben – Tom Coronel, Néstor Girolami és a bajnokság negyedik helyén álló Jean-Karl Vernay azonnal a bokszutca felé vette az irányt.

A francia később visszatért a pályára, ám már kétkörös hátrányban volt a továbbra is az élen autózó Ehrlacher-val szemben. A harmadik körben a Lynk & Co versenyzője megkapta maga mögé Magnust, aki az újabb előzése után már a második helyen haladt, ám nem sokkal később Vervisch visszavette tőle ezt a pozíciót.

A nyolcadik körben Michelisz maga elé engedte a nála gyorsabb csapattársát, Gabriele Tarquinit, aki így üldözőbe vehette Yvan Mullert. Tassinak az első futam győztese, Santiago Urrutia ellen kellett védekeznie, ám a magyar versenyző hősiesen tartotta a pozícióját. Ehrlacher előnye ekkor már több mint három másodperc volt az élen.

Az utolsó körökben kissé szétszakadt a mezőny, többek között a két rutinos versenyző, Muller és Tarquini szolgáltatott némi izgalmat, ám náluk sem történt már helycsere. Ehrlacher győzelmére sem volt veszélyes már senki sem, így a francia versenyző újabb nagy lépést tett afelé, hogy megvédje a bajnoki címét.

Ehrlacher mögött Vervisch és Magnus ért célba, Michelisz a hetedik pozícióban látta meg a kockás zászlót. Pontot szerzett a magyar versenyzők közül Tassi is, aki a 12. helyen futott be, Boldizs éppen lemaradt a pontszerzésről, hiszen a 16. helyen zárta a második futamon az Adria International Racewayen.

Az idény utolsó versenyhétvégéjét november 27–28-án rendezik az oroszországi Szocsiban!

WTCR
OLASZORSZÁG, MÁSODIK VERSENY

1. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co)
2. Frédéric Vervisch (belga, Audi)
3. Gilles Magnus (belga, Audi)
4. Yvan Muller (francia, Lynk & Co)
5. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai)
6. Esteban Guerrieri (argentin, Honda)
7. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
...
12. Tassi Attila (magyar, Honda)
...
16. Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport Driver's Academy)

A vk élmezőnye 14 futam után: 1. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) 200 pont, 2. Frédéric Vervisch (belga, Audi) 165, 3. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 164, 4. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk & Co) 157, 5. Jean-Karl Vernay (francia, Hyundai) 151, 6. Yvan Muller (francia, Lynk & Co) 151, 7. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 134 ... 17. Tassi Attila (magyar, Honda) 74 ... 19. Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport Driver's Academy) 9

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik